To Safety Car της F1 γλεντάει με το πλάι! (+video)

Όσοι παρακολουθείτε Formula 1, έχετε συνηθίσει το Safety Car στον άχαρο ρόλο του να οριοθετεί την ταχύτητα των μονοθεσίων σε περίπτωση συμβάντος. Η Mercedes-AMG GT R μπορεί να φαίνεται πως κινείται με 50 χλμ./ώρα, όμως αυτή την ψευδαίσθηση δημιουργεί η ιλιγγιώδης ταχύτητα με την οποία κινούνται οι κ.κ Lewis Hamilton, Max Verstappen, Sebastien Vettel κι ούτω καθεξής.

Δείτε ακόμα: «Θερίζει» η Mercedes-AMG GT Black Series (+video)

Ο Bernd Maylander οδηγεί στο όριο το γερμανικό supercar, κι ας μην του φαίνεται. Κάτι που αναγκαστικά πρέπει να κάνει, καθώς για όσο διαρκεί ο καθαρισμός της πίστας τα ελαστικά των μονοθεσίων πρέπει να διατηρούνται σε μια κάποια θερμοκρασία, ενώ πρέπει να εξασφαλίζεται και επαρκής ροή αέρα για την ψύξη των κινητήρων. Ο Maylander βέβαια, εκτός από σωστός επαγγελματίας και κορυφαίος οδηγός αγώνων, είναι και άνθρωπος. Κι όταν έχει στα χέρια του ένα πισωκίνητο με πάνω από 585 ίππους, δεν θέλει πολύ να ενδώσει στον πειρασμό.

Διαβάστε επίσης: Ρεκόρ όλων των εποχών από τη Mercedes! (+video)

Τα πλάνα που θα παρακολουθήσουμε, προέρχονται από τις ελεύθερες δοκιμές του χαοτικού αγώνα στο Μπαχρέιν, που διεξήχθη πριν μια εβδομάδα. Ο Γερμανός βγήκε για την καθιερωμένη αναγνώριση του σιρκουί, όμως αποφάσισε να το ρίξει έξω. Οι 585 ίπποι στις 6.250 σ.α.λ. και τα 700 Nm στις 1.900-5.500 σ.α.λ. του 4.0 V8 twinturbo έγιναν παιχνίδι στις ορέξεις του αλυτάρχη, ο οποίος χάρισε άπλετο θέαμα με την εξαΰλωση των πίσω ελαστικών (325/30/20) και την πυράκτωση των κεραμικών δισκόφρενων! Με τους τροχούς ευθεία και από στάση, η GT R επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 3,6 δλ. και δεν σταματά πριν τα 318 χλμ./ώρα. Επιδόσεις που της χρειάζονται στο έπακρο, δεδομένου του τι αγέλη την ακολουθεί όποτε βγαίνει στην πίστα κατά τη διάρκεια αγώνα.

Δείτε ακόμα: «Κανονιοφόρος» Delta Integrale με το πλάι! (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store