Το χριστουγεννιάτικο δέντρο των 295 χλμ./ώρα! (+video)

Η εορταστική περίοδος ξεκίνησε λίγο νωρίτερα φέτος για τη φαμίλια του John Hennessey, καθώς ο Τεξανός βελτιωτή/κατασκευαστή ανέλαβε να παραλάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο με το Audi RS 6 της συζύγου του. Μια μεταφορά που, όπως φαντάζεστε, διαφέρει παρασάγγας από ό,τι έχουμε συνηθίσει.

Το υπερ-estate της κυρίας Hennessey αποδίδει 810 ίππους από τον 4λιτρο V8 twinturbo, διαθέτοντας 210 άλογα παραπάνω από το εργοστασιακό. Οι μετατροπές έχουν γίνει φυσικά από τα χεράκια του ίδιου, του John Hennessey, και φτάνει με χαρακτηριστική ευκολία στα 330 χλμ./ώρα. Πόσα από αυτά δείχνουν τα όργανα μετρήσεων με χριστουγεννιάτικο δέντρο στην οροφή; Πολύ παραπάνω από όσα βλέπουν τα περισσότερα αυτοκίνητα, υπό κανονικές συνθήκες.

Παρά το γεγονός ότι το δέντρο ανεβάζει το συντελεστή οπισθέλκουσας στο 0,35, το βελτιωμένο και φορτωμένο RS 6 κατάφερε να φτάσει μέχρι τα 295 χλμ./ώρα και να κάνει νέο ρεκόρ τελικής, για αυτοκίνητο με χριστουγεννιάτικο δέντρο στην οροφή. Αν σας παραξενεύει η πρόταση που μόλις διαβάσατε, να ενημερώσουμε πως υπάρχει σχετικό ρεκόρ που μέχρι πρότινος άνηκε σε ένα Jeep Grand Cherokee Trackhawk 1.000 ίππων, πάλι από την εταιρία του Hennessey, έχοντας επιτύχει 291 χλμ./ώρα προ διετίας. Αξίζει να αναφέρουμε πως τα 295 «χριστουγεννιάτικα» χλμ./ώρα του αμερικανοθρεμμένου Audi απέχουν μόλις 10 χλμ./ώρα από την επίσημη τελική του εργοστασιακού RS 6, με το πακέτο Dynamic Plus (305 χλμ./ώρα, ηλεκτρονικά περιοριζόμενα).

Στα παράσημα του συγκεκριμένου RS 6 συγκαταλέγεται και το γεγονός πως κατάφερε να ξεπεράσει κατά 13 χλμ./ώρα, την Porsche 991 Turbo S του Hennessey. Πριν λίγες μέρες, η επίσης βελτιωμένη 911 (στα 750 άλογα) έκανε την ίδια προσπάθεια, αλλά δεν μπόρεσε να υπερβεί τα 282 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store