Το VW Amarok ισοπεδώνει τον ανταγωνισμό (+video)

Έχουμε δει πολλά video με κόντρες από το carwow.com, όμως ελάχιστες φορές ο νικητής παρουσιάστηκε τόσο κυριαρχικός, όσο θα δούμε το VW Amarok σήμερα.

Οι Άγγλοι πήραν 4 διαφορετικά ντίζελ SUV, σκληροτράχηλου προσανατολισμού, και τα έθεσαν αντιμέτωπα. Για την ακρίβεια 3 SUV και ένα pickup. Τα Land Rover Discovery, Jeep Wrangler Rubicon και Toyota Land Cruiser, ήρθε να συνοδεύσει το VW Amarok. Το κάλυμμα στην καρότσα εμφανισιακά το φέρνει κοντά στα άλλα 3, οπότε και τυπικά πήρε θέση στην γραμμή της εκκίνησης. Βέβαια, το αγροτικό της VW έχει μια σημαντική διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Δείτε ακόμα: Ιδιόρρυθμη κόντρα με X-Class, Hilux και D-Max (+video)

Τη στιγμή που τα Discovery (2λιτρος, 240 άλογα, 430 Nm ροπής), Land Cruiser (2.8 λίτρα, 177 ίπποι, 450 Nm) και Wrangler (2.2 λίτρα, 200 ίπποι, 450 Nm) είναι τετρακύλινδρα, το Amarok έρχεται με τον 3.0 V6 TDI και 258 ίππους, μαζί με 580 Nm ροπής. Με λίγα λόγια, το VW απέχει 18 άλογα από το δεύτερο ισχυρότερο (το Discovery) και κυρίως 130 ολόκληρα Nm από τα Land Cruiser και Wrangler. Τα αποτελέσματα, λοιπόν, είναι κομμάτι αναμενόμενα μόλις το δεξί πεντάλ «φυτευτεί» στη μοκέτα.

Διαβάστε επίσης: VW Amarok ρίχνει… καρότσες σε Golf GTI Performance

Το πανίσχυρο Amarok, μαζί με το Land Rover, αφήνουν «στον τόπο» τα Toyota και Jeep, ενώ μέχρι το τέλος των 400 μέτρων καταφέρνει να ανοίξει διαφορά μισού δευτερολέπτου από το Land Rover. Εν κινήσει το σκηνικό επαναλαμβάνεται, με ακόμα μεγαλύτερη άνεση από πλευράς VW. Η έκπληξη ήρθε όταν τα 4 αυτοκίνητα δοκιμάστηκαν στο φρενάρισμα, με το Amarok να σταματά νωρίτερα από όλα – και με σημαντική διαφορά μάλιστα. Ουσιαστικά, δηλαδή, guest εμφάνιση έκανε, πετυχαίνοντας ένα άνετο 3-0.

Get it on Google Play Download on the App Store