Το ηλεκτρικό Audi των 9.000 ευρώ

Τον πιο προσιτό τρόπο να αποκτήσει κάποιος ηλεκτρικό Audi παρουσίασαν οι Γερμανοί, σε συνεργασία με την ιταλική εταιρία κατασκευής ποδηλάτων Fantic. Ένα νέο e-bike, που έρχεται να προστεθεί σε εκείνα που έχουν ήδη παρουσιάσει αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το απλούστατα ονομαζόμενο Audi Electric Mountain Bike φέρνει τα e-tron στους δυο τροχούς, όπως αναγράφεται η επωνυμία των ηλεκτρικών Audi στο σκελετό του. Ένας σκελετός που αποτελείται από ανθρακονήματα και αλουμίνιο, επωφελούμενο από αναρτήσεις της Öhlins (RXF 38 M.2 μπροστά, TTX 22M πίσω), υδραυλικά δισκόφρενα και ταχύτητες SRAM GX. Τα καλούδια της Öhlins παρέχουν διαδρομή ανάρτησης 180 χλστ., συνδυαζόμενα με 29άρη τροχό εμπρός-27,5 πίσω και χωμάτινα ελαστικά για μεγάλες off road δυνατότητες, που αντλούν έμπνευση -όπως και τα χρώματα- από το αγωνιστικό RS Q e-tron Dakar.

H ουσία των ηλεκτρικών ποδηλάτων εννοείται πως περικλείεται στο χώρο που κανονικά, τοποθετείται το παγούρι. Ένας ηλεκτροκινητήρας Brose S-Mag απόδοσης 250 Watt (90 Nm) κάνει τις ανηφόρες παιχνιδάκι, αντλώντας ενέργεια από μια μπαταρία 720 Wh. Σε αντίθεση με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δεν μπορεί να φορτίζει μέσω ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα ή το ρολάρισμα, οπότε η σύνδεση σε πρίζα είναι μονόδρομος (δεν ανακοινώνονται χρόνοι φόρτισης). Όπως τα τετράτροχα EVs, όμως, το ηλεκτρικό ποδήλατο της Audi είναι αρκετά ακριβό.

Για τα δεδομένα των Audi e-tron είναι μεν ευκαιρία, αλλά οι 8.900 ευρώ αρχικής τιμής για ποδήλατο (έστω με ηλεκτρική υποστήριξη) κάθονται κομμάτι «βαριά». Ούτως ή άλλως, βέβαια, το «σπορ» των e-bikes είναι γενικότερα ακριβό.

Get it on Google Play Download on the App Store