Φθηνότερη η Skoda Octavia που καίει 2,8 ευρώ

Το πρώτο παγκοσμίως σε πωλήσεις μοντέλο της Skoda για συνεχόμενα έτη, δεν είναι άλλο από την πολύ δημοφιλή Octavia, η οποία άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία της μάρκας και σήμανε μια νέα εποχή. Τώρα στην ολοκαίνουργια, τέταρτη γενιά της παρουσιάζεται ακόμα πιο ευρύχωρη, ασφαλής, συνδεδεμένη, με δυναμικό και μοντέρνο σχεδιασμό.

Δείτε ακόμα: Μεγάλη ευκαιρία τώρα το Skoda Kodiaq 1.5 TSI

Οι διαθέσιμες εκδόσεις και κινητήρες είναι πολλοί, μεταξύ των οποίων το μοντέλο που προσφέρει τη μέγιστη δυνατή οικονομία σε κόστος καυσίμου συνδυαστικά με προσιτή τιμή αγοράς, είναι η Octavia G-TEC με τον κινητήρα φυσικού αερίου. Το μηχανικό σύνολο 1.5 TSI αποδίδει ισχύ 131 PS και ροπή 200 Nm από τις 1.400 σ.α.λ. Με το στάνταρ με το αυτόματο κιβώτιο DSG7, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 9,6 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 218 χλμ./ώρα. Η μεικτή κατανάλωση φυσικού αερίου είναι μόλις 3,4 κιλά/100 χλμ. (ισοδυναμούν με 2,8 ευρώ/100 χλμ. με τιμή CNG 0,834 ευρώ/κιλό) και οι εκπομπές CO2 είναι 95 γρ./χλμ. (85,5 ευρώ τέλη κυκλοφορίας).

Το κυρίως καύσιμο είναι το φυσικό αέριο, το οποίο αποθηκεύεται σε τρεις απολύτως ασφαλείς δεξαμενές, χωρητικότητας 17,33 κιλών. Με πλήρως γεμάτες δεξαμενές, η μέγιστη αυτονομία αποκλειστικά με φυσικό αέριο είναι 500 χιλιόμετρα. Συμπληρωματικά, το αυτοκίνητο διαθέτει και ρεζερβουάρ βενζίνης χωρητικότητας 9 λίτρων, ποσότητα που του εξασφαλίζει πρόσθετη αυτονομία 190 χιλιομέτρων, αυξάνοντας τη συνδυασμένη αυτονομία στα 690 χιλιόμετρα.

Δείτε ακόμα: Η Skoda «χαρίζει» καινούργια Kamiq και Scala

Τώρα, μέσω της υπηρεσίας οnline παραγγελίας αυτοκινήτου Skoda One Click, διατίθενται ετοιμοπαράδοτες Octavia Grand Coupe Ambition 1.5 G-TEC DSG7 με όφελος έως 2.008 ευρώ και σε τιμές που ξεκινούν από μόλις 22.930 ευρώ. Υπάρχουν μοντέλα σε αποχρώσεις του μπλε, ασημί, λευκού και γκρι και με πλήρη στάνταρ εξοπλισμό που διαθέτει τα εξής: 7 αερόσακους, συστήματα αυτόνομης πέδησης και διατήρησης της λωρίδας, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, διζωνικό κλιματισμό, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8,25 ιντσών ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, αισθητήρα βροχής και φωτός, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω και κάμερα οπισθοπορείας. Δείτε εδώ τα διαθέσιμα μοντέλα.

Get it on Google Play Download on the App Store