Καταιγιστικά βελτιωμένη Ford Mustang 710 ίππων

Η Roush φημίζεται για τις βελτιώσεις της στα μοντέλα της Ford, οι οποίες έρχονται ευθέως αντιμέτωπες με αυτές της Shelby. Σε αντίθεση με την εταιρία του θρυλικού Caroll Shelby, όμως, τα μοντέλα της Roush απευθύνονται σε πιο διακριτικό κοινό.

Δείτε ακόμα: Το Ford Fiesta ST κερδίζει 25 άλογα με μια εφαρμογή!

Δείτε την τελευταία Mustang, για παράδειγμα. Ως Shelby GT500 χαρακτηρίζεται από την «τουμπανιασμένη» εμφάνιση και την απύθμενη δύναμη, που την χρήζει ως την ισχυρότερη Mustang όλων των εποχών. Επίσημα νούμερα δεν έχουμε, πέρα από την δήλωση της Ford για «πάνω από 700 ίππους». Πηγές από το «Μπλε Οβάλ» πάντως, κάνουν λόγο για 750 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και 950 Nm ροπής στις 4.500 σ.α.λ. Αυτά από τον κομπρεσοράτο 5.2 V8 της GT350R.

Διαβάστε επίσης: Η μεγαλύτερη αεροτομή που μπήκε ποτέ σε Ford Mustang! (+video)

Η Roush αντιτάσσει μια πιο μετρημένη εκδοχή, που βασίζεται στην απλή Mustang GT με τον 5λιτρο V8. Ο μηχανικός υπερσυμπιεστής TVS R2650 ανεβάζει την ισχύ από τους 460 στους 710 ίππους, με την ροπή να «σκαρφαλώνει» στα 827 από τα 569 Nm. Εμφανισιακά ο χαρακτήρας γίνεται σαφής, όμως δεν αγγίζει τις αεροδυναμικές υπερβολές της GT500. Η νέα μάσκα, το splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, οι πλαϊνές ποδιές, ο διαχύτης και η αεροτομή στο πίσω μέρος χαρίζουν δυναμισμό στην Mustang της Roush, με την νέα ανάρτηση και την μικρότερη απόσταση από το έδαφος, αλλά και τις νέες ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών να φροντίζουν για το κοντρολάρισμα της διπλάσιας σχεδόν δύναμης, σε σχέση με την εργοστασιακή GT.


Get it on Google Play Download on the App Store