Νέα και «χωμάτινη» Skoda Fabia Combi Scoutline

H ανανεωμένη Skoda Fabia μπορεί να έχει παρουσιαστεί επίσημα από τον περασμένο Φλεβάρη, όμως στην Ελλάδα αναμένεται προς το τέλος του έτους. Εξωτερικά, το «φρεσκαρισμένο» δημοφιλές μικρό Skoda απέκτησε πιο μοντέρνα εμφάνιση μέσω των ανασχεδιασμένων φωτιστικών σωμάτων, της μάσκας και των προφυλακτήρων. Μάλιστα, για πρώτη φορά τα εμπρός και τα πίσω φώτα θα προσφέρονται με τεχνολογία LED. Επιπλέον, η γκάμα των ζαντών αλουμινίου διευρύνεται με την προσθήκη των νέων 18 ιντσών για την χάτσμπακ Fabia. Στο εσωτερικό οι αλλαγές εντοπίζονται στο νέο πίνακα οργάνων, στα νέα διακοσμητικά και στις επενδύσεις των καθισμάτων.

Δείτε ακόμα: Skoda Kodiaq GT: Το πρώτο coupe SUV της Skoda

Πέρα από όλα αυτά, οι Τσέχοι παρουσίασαν σήμερα την crossover εκδοχή της Fabia Combi με το όνομα Scoutline. Όπως η Octavia και το Karoq Scout, η Fabia Combi Scoutline ξεχωρίζει εμφανισιακά χάρις στα πλαϊνά προστατευτικά, την απομίμηση προστατευτικής ποδιάς στους προφυλακτήρες και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Η ασημί απόχρωση στα καλύμματα των καθρεπτών και τις ράγες οροφής, αλλά και η διχρωμία μαύρου – νίκελ στην μάσκα μαζί με τις ζάντες αλουμινίου 16 ή 17 ιντσών, χαρίζουν στο τσεχικό μικρό στέισον βάγκον (χώρος αποσκευών 530 λτ.) την απαραίτητη δόση διαφορετικότητας.

Κάτω από το καπό συναντάμε 3κύλινδρα 1.000αρια μοτέρ: τον αειθαλή ατμοσφαιρικό 1.0 MPI των 60 ή 75 ίππων και τον υπερσύγχρονο 1.0 TSI σε απόδοση 95 ή 110 ίππων. Όλοι οι κινητήρες καλύπτουν τις νέες προδιαγραφές ρύπων Euro6d-TEMP χάρις στο στάνταρ σύστημα start-stop, με τον TSI να διαθέτει ακόμα φίλτρο μικροσωματιδίων. Τέλος, όπως όλη η γκάμα της νέας Fabia, η Scoutline δεν διαθέτει κινητήρες πετρελαίου.

Διαβάστε επίσης: Ζάντες αλουμινίου ή σιδερένιες: Ποιες είναι πιο ανθεκτικές; (+video)

Η έκδοση Combi μέχρι πρόσφατα δεν εισαγόταν στην Ελλάδα, κάτι που είναι άγνωστο αν θα συνεχίσει να ισχύει για την ανανεωμένη έκδοση και κατ’ επέκταση για την Scoutline.

Get it on Google Play Download on the App Store