To Vision iV δείχνει το ηλεκτρικό μέλλον της Skoda

Ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο ετοιμάζει η Skoda για την Έκθεση της Γενεύης, το οποίο θα «φωτογραφίσει» την στροφή στα ηλεκτρικά μοντέλα για την τσέχικη φίρμα.

Δείτε ακόμα: «Επ’ αυτοφόρω» το νέο Skoda Kamiq

Το Vision iV Concept είναι ένα crossover τετράθυρο κουπέ, βασισμένο στην ηλεκτρική πλατφόρμα ΜΕΒ και προσφέρει μοναδική εξωτερική σχεδίαση για τα δεδομένα των Skoda. Οι τεράστιοι τροχοί των 22 ιντσών δεσπόζουν, ενώ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αποτελεί η έλλειψη μεσαίας κολόνας -τουλάχιστον όπως φαίνεται από τα σκίτσα που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Τσέχοι- που θα μπορούσε να σημαίνει αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες, στα πρότυπα του Mazda RX-8. Οι γραμμές ακολουθούν την σχεδιαστική γραμμή του πρωτότυπου Vision RS, που προϋπάντησε το Scala, με τις έντονες ακμές, τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα και τον γενικότερο δυναμισμό.

Κάτω από όλα αυτά, δεν γνωρίζουμε ακόμα τι κρύβεται. Ωστόσο, ένα άλλο ηλεκτρικό πρωτότυπο θα μπορούσε να εξυπηρετήσει ως μπούσουλας. Το Vision E του 2017, διέθετε 2 ηλεκτροκινητήρες (έναν ανά άξονα κίνησης) συνολικής απόδοσης 310 ίππων και 180 χλμ./ώρα ηλεκτρονικά περιοριζόμενης τελικής ταχύτητας, με την αυτονομία να φτάνει τα 500 χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης: Nέα και «προκλητική» Skoda Octavia RS Challenge

Το Vision iV εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ηλεκτροποίησης της γκάμας των Skoda, με το πρώτο μοντέλο να είναι το Superb plug-in hybrid, που επίσης θα παρουσιαστεί στο προσεχές Σαλόνι της Γενεύης. Μέχρι το 2025 η τσέχικη εταιρία έχει προγραμματίσει να βάλει τουλάχιστον 10 μοντέλα «στην πρίζα» μέχρι το 2025, με τα 6 εξ αυτών να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Get it on Google Play Download on the App Store