Ford Fiesta RS: Πιο κοντά από ποτέ

Σίγουρα, όσοι παρακολουθούν τα δρώμενα της αυτοκίνησης θα έχουν ακούσει καιρό τώρα για τις φήμες περί δημιουργίας έκδοσης RS για το Ford Fiesta. Εξάλλου αυτό είναι κάτι που έχουμε αναφέρει και εμείς εδώ και καιρό και μάλιστα πριν καν παρουσιαστεί η τελευταία γενιά του Ford Fiesta, όπως μπορείτε να δείτε και εδώ.

Δείτε ακόμη: Η Ford κάνει το καλοκαίρι χειμώνα με ένα κουμπί… (+video)

Παρόλα αυτά, το τελευταίο διάστημα οι φήμες για το Ford Fiesta RS δεν υπάρχουν απλώς αλλά οργιάζουν και ο λόγος δεν είναι άλλος από τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ford Performance Ευρώπης Leo Roeks, ο οποίος όταν δέχθηκε ερώτηση σχετικά με το Fiesta RS απάντησε πως «δεν μπορώ να σας πω, όμως είμαι πολύ απασχολημένος»… Αυτό μεταφράζεται και από εμάς όπως και από διάφορα άλλα ευρωπαϊκά μέσα, ως σαφής υπαινιγμός πως κάτι ετοιμάζεται από την Ford Performance και προφανώς έχει να κάνει με το Fiesta.

Διαβάστε επίσης: Κορυφαία ευρωπαϊκή έκθεση αυτοκινήτου μετράει απουσίες

Φυσικά είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε το παραμικρό για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, επομένως θα αρκεστούμε στα όσα έχουμε πληροφορηθεί από τον γερμανικό τύπο. Σύμφωνα με αυτόν λοιπόν, το Ford Fiesta RS είναι πιθανό να έχει μοτέρ 2.0 λτ. η ιπποδύναμη του οποίου θα είναι κοντά στα 220 άλογα αν όχι και παραπάνω και θα συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Όσον αφορά στην εμφάνισή του, το παραπάνω σχεδιαστικό δημιούργημα του ανεξάρτητου σχεδιαστή X-Tomi Design μας δίνει μια εικόνα για το πως θα μοιάζει. Μένει να δούμε αν τελικά οι φήμες γίνουν πραγματικότητα στο εγγύς μέλλον.

Get it on Google Play Download on the App Store