Η Lexus παίζει «μεγάλη μπάλα» (+video)

Εμπορικά, η Lexus είναι μια από τις πιο επιτυχημένες premium μάρκες στις Η.Π.Α. Για την ακρίβεια είναι η πιο επιτυχημένη διαχρονικά, ξεπερνώντας σε πωλήσεις εγνωσμένες υπερδυνάμεις του χώρου, όπως η BMW και η Mercedes. Οπότε, από εμπορικής άποψης, η ιαπωνική εταιρία πράγματι παίζει «μεγάλη μπάλα».

Δείτε ακόμα: Ιαπωνικό το πρώτο αυτοκίνητο με κάμερες αντί για καθρέφτες

Καιρός ήταν να αποκτήσει και κυριολεκτική έκφανση η παραπάνω φράση, με την Lexus να ετοιμάζει ένα ξεκαρδιστικό σποτ για τα συστήματα ασφαλείας της, σατιρίζοντας τους κανονισμούς του αμερικανικού ποδοσφαίρου (football). Σύμφωνα με μια φετινή αναπροσαρμογή τους, ο quarterback («επιτελικός» η ορθότερη απόδοση, κάτι σαν «10αρι» στο πραγματικό ποδόσφαιρο ή «play maker» στο μπάσκετ, για να καταλαβαινόμαστε) είναι πρακτικά ανέγγιχτος. Πώς είναι ο τερματοφύλακας στην μικρή περιοχή, όπου η παραμικρή επαφή είναι φάουλ; Κάτι αντίστοιχο. Η Lexus λοιπόν, βρήκε την ευκαιρία να διαφημίσει τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας που προσφέρει στα μοντέλα της -όπως ανίχνευση τυφλού σημείου, προειδοποίηση σύγκρουσης και φυσικά πλήρες σετ αερόσακων μεταξύ άλλων- διακωμωδώντας παράλληλα την ευαισθησία του NFL στην αντιμετώπιση των επιτελικών.

Διαβάστε επίσης: Πολυτελές γιοτ από τη Lexus για…πάμπλουτα γούστα (+video)

Για τις ανάγκες της διαφήμισης/παρωδίας χρησιμοποιήθηκε το νέο crossover της Lexus, ονόματι UX, το οποίο ξεχωρίζει χάρις στην ρηξικέλευθη εμφάνιση και το υβριδικό σύστημα κίνησης. Ο 2λιτρος ατμοσφαιρικός κινητήρας κύκλου Attkinson αποδίδει 146 ίππους και συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 109 ίππων, στέλνοντας συνολικά 177 ίππους στους τέσσερις τροχούς (υπάρχει και δικίνητο) μέσω κιβωτίου συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT. H μέση κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 4,5 λίτρα/100 χλμ. ενώ το 0-100 χλμ./ώρα δεν είναι καθόλου άσχημο για υβριδικό 1.600+ κιλών, καθώς απαιτεί 8,7 δλ.

Get it on Google Play Download on the App Store