Ποιο αυτοκίνητο έχει αυτό το φαντασμαγορικό καντράν;

Η πρόοδος της τεχνολογίας και η έλευση της ψηφιακής εποχής έχει καταστήσει τους παραδοσιακούς πίνακες οργάνων μουσειακό έκθεμα, ή αντικείμενο νοσταλγίας για τους ρομαντικούς. Πλέον ένα στροφόμετρο, ένα ταχύμετρο, δυο δείκτες από κάτω για τη θερμοκρασία του κινητήρα και την στάθμη του ρεζερβουάρ, με μια οθόνη ανάμεσά τους για τις ενδείξεις του υπολογιστή ταξιδιού θεωρείται πεπαλαιωμένη διάταξη. Το ψηφιακό καντράν έχει ξεκινήσει την «επέλαση» του και δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να το δούμε μέχρι και σε αυτοκίνητα πόλης.

Δείτε ακόμα: Euro NCAP: Ποια αυτόνομη οδήγηση; Απαραίτητος ο οδηγός (+videos)

Προς το παρόν το συναντάμε από μικρά αυτοκίνητα και πάνω, όπως για παράδειγμα το Virtual Cockpit που διατίθεται προαιρετικά στα VW Golf και Audi A1. Εκτός από τους Γερμανούς, όμως, μπαίνουν δυναμικά στο «παιχνίδι» και οι Κορεάτες. Αν νομίζετε πως ο πίνακας οργάνων της φωτογραφίας ανήκει σε κάποιο εξεζητημένο sportscar ή είναι μέρος του εξοπλισμού μοντέλου μιας premium μάρκας, πέσατε -εν μέρει- έξω. Το G70 αποτελεί την πρόταση της Genesis στη μεσαία premium κατηγορία, στοχεύοντας απευθείας στην νέα BMW Σειρά 3. Η βασική έκδοση εξοπλίζεται με έναν 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 252 ίππων, ενώ υπάρχει και διτούρμπινος V6 3.3 λίτρων με απόδοση 370 ίππων. Η είδηση κρύβεται πίσω από τους αριθμούς και έχει να κάνει με το γεγονός πως πίσω από όλα αυτά, κρύβεται η Hyundai!

Διαβάστε επίσης: Σύστημα πλοήγησης με ολογράμματα από τη Hyundai

Μάλιστα κυρίες και κύριοι. Η εταιρία που ξεκίνησε με το Pony και μεγάλωσε με τα Accent και Atos, πλέον κατασκευάζει μοντέλα ικανά να «αγχώσουν» παραδοσιακές δυνάμεις των πολυτελών κατηγοριών. Όχι η ίδια δηλαδή, αλλά η premium θυγατρική της. Η οποία Genesis «σαρώνει» στις έρευνες αξιοπιστίας, ποιότητας και ικανοποίησης πελατών.

Σχετικά με τον πίνακα οργάνων τώρα, ενσωματώνει τεχνολογία τρισδιάστατης απεικόνισης χωρίς την ύπαρξη σχετικών γυαλιών. Αυτό, σε συνδυασμό με τις 12,3 ίντσες της οθόνης, αποτελούν παγκόσμια πρωτιά στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Σε περίπτωση που ο οδηγός δυσκολευτεί να προσαρμοστεί στα 3D δεδομένα, υπάρχει η επιλογή δισδιάστατης απεικόνισης.

Get it on Google Play Download on the App Store