Υβριδικό και άνω των 400 ίππων το νέο Ford Focus RS

Οι «εχθροπραξίες» στην κατηγορία των mega hatches δεν έχουν σταματημό, καθώς μετά τις νέες Mercedes-AMG A45 και BMW M135i, έρχεται ο διάδοχος του Ford Focus RS.

Δείτε ακόμα: Ετοιμάζεται Ford Focus RS 690 ίππων! (+video)

Κατά τα πρότυπα του προκατόχου, αλλά και του ανταγωνισμού, το «όπλο» της Ford θα διατηρήσει την τετρακίνηση και την υψηλή απόδοση, η οποία φημολογείται ότι θα ξεπερνά τα 400 άλογα. Κάτι απολύτως λογικό, καθότι το νέο ST είναι ταχύτερο στις ρεπρίζ από το προηγούμενο RS των 350 ίππων. Όπερ εστί πως το επόμενο θα πρέπει να ανέβει επίπεδο αφενός γιατί τα hot hatches έχουν αρχίσει να πλησιάζουν, αφετέρου για να είναι «ίσα βάρκα ίσα νερά» με την κορυφαία A-Class, το Audi RS3, το επόμενο Honda Civic Type R, αλλά και την νέα απειλή εξ Ανατολάς που ακούει στο όνομα «επιστροφή Mitsubishi Evo»!

Κάτω από το καπό θα συνεχίσει την καριέρα του ο 2.3 EcoBoost, αλλά η πιθανότητα υβριδικής προσθήκης θεωρείται βέβαιη, με την μορφή ήπιου συστήματος 48 Volt. Η ισχύς -όπως είπαμε- αναμένεται άνω των 400 ίππων (για 410 κάνουν λόγο οι τελευταίες πληροφορίες) και η ροπή κάπου στην περιοχή των 600 Nm, με πηγές από το «Μπλε Οβάλ» να τοποθετούν το νούμερο στα 580 Nm. Το σύστημα τετρακίνησης που έκανε μόδα το Drift Mode τώρα, θα δεχτεί μεγάλες μετατροπές καθότι στον πίσω άξονα λέγεται πως θα πάρει θέση ηλεκτρικό μοτέρ, στα πρότυπα της ηλεκτρικής Mustang Mach-E. επίσης θα συνεχίσει, σε αναθεωρημένη έκδοση. Οι επιδόσεις υπολογίζονται σε λιγότερο από 4 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση και τα 280 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας.

Διαβάστε επίσης: Η Mercedes-AMG A45 S «ξυρίζει» τα BMW M2 και Audi RS3 (+video)

Το ντεμπούτο της 4ης γενιάς Focus RS αναμένεται το 2021.

Get it on Google Play Download on the App Store