VW Touareg εκθέτει βελτιωμένο Land Rover Discovery! (+video)

Τα πολυτελή SUV δεν φημίζονται για τις εκτός δρόμου δυνατότητές τους. Κυρίως γιατί οι ιδιοκτήτες τους αποφεύγουν να τα δοκιμάσουν σε συνθήκες πέραν ανάβασης πεζοδρομίου, αλλά υπάρχουν και περιστατικά -όπως αυτό, ενός Range Rover να «μένει στον τόπο» από ένα παλιό Toyota Hilux– που τείνουν προς επιβεβαίωση της φήμης. Η δικαιοσύνη, ωστόσο, έρχεται με την μορφή ενός VW Touareg 1ης γενιάς.

Το πολυτελές SUV της «ΦαουΒε» είναι από πολλούς παραγνωρισμένο, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αποτέλεσε την βάση για την πρώτη Cayenne. Του αυτοκινήτου, δηλαδή, που όχι μόνο μετέτρεψε την Porsche σε εμπορικό βαρόνο, αλλά γιγάντωσε την ίδια την κατηγορία των premium SUV. Το Touareg, παρότι «αυτοκίνητο του λαού» στο σήμα, είχε όλα τα εχέγγυα να βρεθεί στην κορυφή της κατηγορίας. Κάτι που ενδεχομένως να συνέβαινε, αν δεν υπήρχε η «αδελφή» με τον θυρεό της Βάδης-Βυρτεμβέργης στο καπό. Συνθήκη που ισχύει τόσο εντός, όσο και εκτός δρόμου.

Δείτε ακόμα: Νέο VW Touareg V8 TDI με 900 Nm ροπής

Η μεσαία επιλογή της γκάμας, παίρνει κίνηση από τον V8 των 4.2 λίτρων της Audi με απόδοση 350 ίππων. Το 6τάχυτο Tiptronic στέλνει την κίνηση στους τέσσερις τροχούς, πάντα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα και με την επιλογή κλειδώματος κεντρικού, αλλά και πίσω διαφορικού. Η αερανάρτηση φτάνει την απόσταση από το έδαφος στα 30,5 εκατοστά, όταν βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της. Βασικά, η μόνη τροχοπέδη του μεγάλου VW μακριά από την άσφαλτο είναι οι…τροχοί. Συγκεκριμένα, τα προσανατολισμένα σε ασφάλτινη χρήση ελαστικά.

Στον αντίποδα, το Land Rover Discovery. Ένα αυτοκίνητο που έθρεψε γενιές στα Camel Trophy. Το οποίο, από την εργοστασιακή κιόλας μορφή, είναι πιο σκληροτράχηλο, ελέω πλαισίου τύπου σκάλας. Κινητήρας και μετάδοση δείχνουν τα χρόνια τους, καθώς ο 4λιτρος V8 αποδίδει μόλις 185 ίππους στο 4τάχυτο αυτόματο, όμως κλειδώματα διαφορικών και κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού (κοινώς «κοντό») φροντίζουν να καλύψουν το κενό. Ειδικά στο συγκεκριμένο, το οποίο διαθέτει ανάρτηση με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, αμιγώς χωμάτινα ελαστικά και διαφορετικό προφυλακτήρα, που εγγυάται αυξημένη γωνία προσέγγισης. Οπότε δεν θα είχε κανένα πρόβλημα απέναντι σε μια εκλεπτυσμένη κατασκευή, όπως το Touareg. Σωστά;

Διαβάστε επίσης: Suzuki Jimny vs Mercedes-AMG G 63 εκτός δρόμου (+video)

Όχι τόσο. Ιδιαίτερα σε ένα σημείο, όπου το βελτιωμένο Discovery παραλίγο να κολλήσει και το VW πέρασε δίχως να «ιδρώσει».

Get it on Google Play Download on the App Store