Αυτή η BMW Σειρά 1 κοιτάει «στα μάτια» την Μ3

Ο γνωστός γερμανικός οίκος βελτίωσης G-Power ετοίμασε ένα πρόγραμμα ενίσχυσης για τη BMW M140i, που την φέρνει «ίσα βάρκα-ίσα νερά» με τις Μ3/Μ4. To κυριότερο μέλημα, βέβαια, είναι να σταθεί με μεγαλύτερο εκτόπισμα απέναντι στις «υπερταχείες» των hot hatches, που ακούν στα ονόματα Audi RS 3 και Mercedes-AMG A45 4Matic.

Δείτε ακόμα: Σοκαριστική BMW M5 Touring 950 ίππων! (+video)

Aπό το εργοστάσιο ο 3λιτρος εν σειρά υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας της Μ140i αποδίδει 340 ίππους και 500 Nm ροπής, ικανά να επιταχύνουν την μικρομεσαία BMW στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 4,8 δλ. (4,6 δλ. για την έκδοση με το 8ταχυτο αυτόματο, αντί του 6ταχυτου χειροκίνητου κιβωτίου) και να χαρίσουν την καθιερωμένη τελική των 250 ηλεκτρονικά περιορισμένων χλμ./ώρα. Η G-Power αντικαθιστά την ECU και τις πολλαπλές εισαγωγής/εξαγωγής, με αποτέλεσμα την αύξηση της ιπποδύναμης κατά 100 ίππους-ακριβώς στα ίδια επίπεδα με την M3 και 40 άλογα παραπάνω από την Μ2 Competition. Νούμερα επιδόσεων δεν ανακοινώθηκαν, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως η τελική θα είναι πολύ μεγαλύτερη καθώς το πρώτο πράγμα που κάνει ο Γερμανός βελτιωτής στις προτάσεις του είναι να αφαιρεί τον ηλεκτρονικό «κόφτη».

Διαβάστε επίσης: Εμφύλιος ανάμεσα σε τέσσερις γενιές BMW M3 (+video)

Η τιμή του πακέτου χαρακτηρίζεται ως «ευκαιρία», καθώς ανέρχεται μόλις στις 1.848 ευρώ. Για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν λίγο παραπάνω από 200 ευρώ, ή απλά τους φαίνονται πολλά τα 440 άλογα, υπάρχει και πιο οικονομική πρόταση 400 ίππων που κοστίζει 1.616 ευρώ.

 

Get it on Google Play Download on the App Store