Αυτό είναι το πιο ακραίο Toyota GR Yaris στον κόσμο

Το GR Yaris αγαπήθηκε από τους βελτιωτές με το που εμφανίστηκε. Η μικρή «βόμβα» της Toyota (μεγάλη είναι το GR Corolla) έχει ξεπεράσει τα 500-550 άλογα στις πιο δυνατές εκδοχές του, κάνοντας παράλληλα παγκόσμιο ρεκόρ στο 400άρι. Σαν το συγκεκριμένο, ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα.

Το «φτερωτό» GR Yaris που βλέπουμε προέρχεται από τη Varis, η οποία ετοίμασε μια ομάδα από βελτιωμένα για το Σαλόνι του Τόκιο. Ο Ιάπωνας βελτιωτής θα παρουσιάσει επίσης προτάσεις για το Subaru WRX, το Toyota GR86, το Mitsubishi Lancer Evo IX Wagon, το Nissan Z και το νέο Honda Civic Type R, όμως  «αρχηγός» τους είναι το θηριώδες GR Yaris. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε πάρει το σχετικό βραβείο για βελτιωμένα πέρσι, με τη Varis να του δίνει ακόμα περισσότερα στοιχεία φέτος για να επαναλάβει τη διάκριση.

Το ήδη φουσκωμένο και χαμηλωμένο αμάξωμα αποκτά ακόμα πιο επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο, που ξεχωρίζει από την τεράστια αεροτομή πίσω, το splitter – «εκχιονιστικό» μπροστά και τον μεγαλύτερο διαχύτη, τον οποίο ωστόσο δεν βλέπουμε (αλλά υπάρχει στην περιγραφή των Ιαπώνων). Το αυτοκίνητο διαθέτει πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση και πατάει σε 19άρες ζάντες της Volk Racing, ωστόσο δεν ανακοινώνονται μετατροπές στον 1.600άρη τρικύλινδρο τούρμπο.

Το GR86 αντίθετα, είναι σχετικά πιο ήπιο εμφανισιακά, αλλά έχει κομπρέσορα στον 2.4λτ. boxer. Εδώ η μεγάλη αεροτομή συνοδεύεται από 18άρες ζάντες της Advan, πάντα συνοδεία ρυθμιζόμενης ανάρτησης. Το Nissan Z εμφανίζεται πιο διακριτικό, με ελαφρώς φουσκωμένα φτερά, μεγαλύτερο splitter εμπρός και αεροτομή ducktail πίσω, με 20άρες ζάντες της Volk και coilover kit της KW, την ώρα που μόνη μηχανική αλλαγή είναι η εξάτμιση της Armytrix.

Μόνο εμφανισιακές αλλαγές φέρει το Civic Type R, ενώ πολύ περισσότερες συνοδεύουν τις τρεις οικογενειακές παρουσίες. Το Mitsubishi Lancer Evo IX Wagon διαθέτει μετατροπές στον 4G63, body kit, ρυθμιζόμενη ανάρτηση της KW και ζάντες της Volk, ενώ τα δυο Subaru WRX παίρνουν περισσότερα άλογα από τον 2.4 τούρμπο boxer, μαζί με τις ανάλογες αλλαγές σε εμφάνιση και στήσιμο (ανάρτηση Ohlins εδώ, και πάλι ζάντες Volk).

Get it on Google Play Download on the App Store