Έκανε το Corolla της γιαγιάς του «ιπτάμενο» (+video)

Η 3η γενιά Corolla συγκαταλέγεται στα ορόσημα της Toyota, καθώς ήταν το μοντέλο που γιγάντωσε τη φίρμα στις Η.Π.Α. τη δεκαετία του 70, αποτελώντας το αντίδοτο στην πετρελαϊκή κρίση. Φυσικά δεν ήταν μόνο οι Αμερικανοί που εκτίμησαν τις αρετές του KE30, καθώς πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον πλανήτη.

Σήμερα θεωρείται ως ένα από τα κλασικά αυτοκίνητα της Ιαπωνίας, με τις τιμές να φτάνουν ή και να ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ για την αγορά ενός εξαιρετικού δείγματος. Οι σπορ εκδόσεις, με τον 2TG των 1.588 κ.εκ. και 124 ίππων κάτω από το καπό, είναι ακόμα πιο ακριβές – και σπάνιες. Αυτές με μοτέρ Nissan 200SX δε, ελάχιστες. Και αποτελούν τους πιο κρυφούς «δικαστές» εκεί έξω.

Δείτε ακόμα: Toyota Supra του 1993 πουλήθηκε για 123.182 ευρώ!

Ο Ben είναι ένας νεαρός petrolhead από την Αυστραλία, που πήρε το Corolla της γιαγιάς του και το μετέτρεψε σε «ρουκέτα». Εμφανισιακά, μόνο οι πίσω τροχοί μπορεί να σε υποψιάσουν. Το αμάξωμα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ μια ματιά στο εσωτερικό φανερώνει τις εργοστασιακές επενδύσεις σε αψεγάδιαστη μορφή. Φαινομενικά δηλαδή, έχουμε να κάνουμε με ένα από τα προαναφερθέντα δείγματα. Μέχρι να ανοιχτεί το καπό.

Κάτω από εκεί, εδρεύει ο C18DET της Nissan. Το μοτέρ που συναντούσαμε στα Silvia S12, S13 και το 200SX που ερχόταν στην Ευρώπη. Υπό εργοστασιακές συνθήκες, ο 1.800άρης τούρμπο τετρακύλινδρος απέδιδε 170 ίππους και 228 Nm ροπής. Νούμερα που θα ήταν εντυπωσιακά για το εν λόγω Corolla, λαμβάνοντας υπόψη τα 880 κιλά του αμαξώματος. Επειδή όμως ζούμε σε μια εποχή που το Yaris βγαίνει με 272 ίππους και η Mercedes A-Class μπορεί να ξεπεράσει τα 420, ο Ben ήθελε περισσότερα. Ούτως ή άλλως, το μοτέρ τραβάει τη βελτίωση όπως οι λάμπες τις πεταλούδες.

Διαβάστε επίσης: Skoda Target ταπεινώνει Ferrari 458 Italia! (+video)

Πλέον, στους πίσω τροχούς φτάνουν 350 ίπποι και είναι ικανοί να στείλουν το KE30 στη γραμμή τερματισμού των 400 μέτρων, σε λιγότερο από 12 δλ. Οπότε αν έχει ένα τέτοιο αυτοκίνητο η γιαγιά σας, πάρτε τη με το καλό.

Get it on Google Play Download on the App Store