Τερατώδες Audi RS Q8 705 ίππων

Το RS Q8 είναι ίσως ό,τι πιο εντυπωσιακό διαθέτει η Audi στην γκάμα της, μετά το R8. Ο συνδυασμός κτηνώδους παρουσιαστικού και αναλόγου επιπέδου γκαζιού, καθιστά την ναυαρχίδα των SUV του Ίνγκολσταντ ως το αφεντικό των μοντέλων RS (αν και το RS 6 σίγουρα προβάλλει αντιρρήσεις). Η Lumma Design αποφάσισε να το «τερματίσει», μετατρέποντας το κορυφαίο Q8 σε κάτι που θα φόβιζε ακόμα και την πανίσχυρη Lamborghini Urus!

Δείτε ακόμα: Lamborghini Urus κάνει bullying στο Audi RS 6 (+video)

Το πακέτο CLR 8 RS αποτελείται από προεκτάσεις στο αμάξωμα, κατασκευασμένες μάλιστα από ανθρακόνημα. Το splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, τα φουσκωμένα φτερά, τα μασπιέ, ο διαχύτης πίσω και η διπλή αεροτομή κάνουν το γερμανικό SUV να θυμίζει αγωνιστικό μεγατόνων. Σε αυτό συνηγορούν και οι νέες ζάντες των 23 ιντσών, με ελαστικά 305/30 να τις περιβάλλουν, αλλά και η χαμηλότερη ανάρτηση που μειώνει τόσο την απόσταση από το έδαφος, όσο και το κενό μεταξύ τροχών και θόλου. Για εκτός δρόμου, δηλαδή, δεν κάνει. Όχι ότι ενδιαφέρει ιδιαίτερα όποιον κοιτάει RS Q8 για αγορά.

Διαβάστε επίσης: Που παράγονται τα 12 μοντέλα Audi RS; (+video)

Αυτό που μετράει, είναι τι συμβαίνει όταν το γκάζι φτάνει στο τέρμα της διαδρομής. Ο 4.0λιτρος twinturbo V8 έχει δεχτεί μια αναβάθμιση εγκεφάλου και νέα εξάτμιση, ανεβαίνοντας στα 705 άλογα και τα 910 Nm ροπής. Οι Γερμανοί δεν ανακοινώνουν επιδόσεις, οπότε θα πρέπει να υποθέσουμε πως το βελτιωμένο επιταχύνει ταχύτερα στα πρώτα 100 χλμ./ώρα από τα 3,8 δλ. του εργοστασιακού, ενώ και ο ηλεκτρονικός περιοριστής των 305 χλμ./ώρα ενδέχεται να έχει καταργηθεί.

Get it on Google Play Download on the App Store