H Omega Racing στον Tελικό του World Championship F1 in Schools

Η Omega Racing είναι η μία από τις τρεις σχολικές ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του διαγωνισμού «F1 In Schools» που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2017 στη Μαλαισία, την ίδια εβδομάδα με το Μαλαισιανό Grand Prix της Formula 1. 

Διαβάστε ακόμα: Νέα διόδια στην Ιόνια Οδό – Δείτε πόσο κοστίζει το Αθήνα-Ιωάννινα

Η ομάδα πήρε την πρόκριση μετά από 8 μήνες προετοιμασίας και προκρίθηκε από τους εθνικούς τελικούς που έγιναν τον περασμένο Απρίλιο στην Αθήνα. Η Omega Racing αποτελείται από εννέα μαθητές του ιδιωτικού σχολείου «Εκπαιδευτική Αναγέννηση» και στη Μαλαισία θα ανταγωνιστεί επάξια τις δεκάδες ομάδες από 25 χώρες που θα λάβουν μέρος, έχοντας ως στόχο να ανέβει στο βάθρο των νικητών.

Ο διαγωνισμός «F1 in Schools» διεξάγεται εδώ και 12 χρόνια υπό την αιγίδα της Formula One και αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα S.T.E.M. Education (Science, Technology, Engineering, Mathematics) για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, την Μηχανική, τα Μαθηματικά, το Marketing, τα Media και όχι μόνο.

Διαβάστε ακόμα: 400.000 χλμ. χωρίς κανένα πρόβλημα με ένα ηλεκτρικό Tesla

Κάθε ομάδα καλείται να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα αεροδυναμικό αμαξίδιο – μινιατούρα από πολυουρεθάνη, το οποίο κινείται με την πυροδότηση μιας αμπούλας πεπιεσμένου αέρα που προσαρμόζεται στο πίσω μέρος του. Το αμαξίδιο συναγωνίζεται σε αγώνες ταχύτητας τα αμαξίδια των άλλων ομάδων που συμμετέχουν στους αγώνες, πάνω σε μια μεταλλική ευθεία πίστα 25 μέτρων.

Εκτός από τον σχεδιασμό και την κατασκευή του αμαξιδίου, κάθε ομάδα πρέπει να καταρτίσει και να εκτελέσει ένα σύνθετο επιχειρησιακό πλάνο με συγκεκριμένες ενέργειες, προθεσμίες και κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών της, για την εύρεση των απαιτούμενων πόρων μέσω χορηγιών, την προβολή της ομάδας στο διαδίκτυο και στα social media, την συμμετοχή σε εκδηλώσεις  που αφορούν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, την κατασκευή εκθεσιακού περιπτέρου για τον διαγωνισμό κ.α.

Διαβάστε ακόμα: Θανατηφόρα η μη χρήση ζώνης στο πίσω κάθισμα (+video)

Οι ομάδες αξιολογούνται από ειδικούς κριτές για το σύνολο των παραπάνω ενεργειών και η βαθμολογία τους προστίθεται στα αποτελέσματα των αγώνων ταχύτητας, ώστε να προκύψουν οι τελικοί νικητές.

Την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας στηρίζουν αρκετοί χορηγοί, όπως οι Οικογένεια Στεργίου, Μytilineos, ΜΕΓΑ προϊόντα υγιεινής, BIC, Technomar Shipping, επίσης οι Stavros Niarchos Foundation, INC, Aliberti, Passalis, Λιπαντικά BARDAHL, Goldain Cargo S.A., ABEC 357, GARAGE Education, Victoria S.A. – Sarassitis, καθώς και οι Aroma Caffe, Syngenta, SCORPIOS security services, Nuevo Sport.

Διαβάστε ακόμα: Μεγάλη έρευνα: Παράνομη ή όχι η κάμερα στο αυτοκίνητο;

Υπεύθυνοι καθηγητές είναι οι κ. Δημήτρης Μωραΐτης & Γιάννης Τούντας, Προπονητής ο κ. Στέλιος Αγορόπουλος και Μέλη οι Σπύρος Βουλουμάνος (αρχηγός), Θανάσης Ζαχαρόπουλος, Τάσος Ζουρδούμης, Γιώργος Κασσαβέτης, Αθηνά Πανταζή, Βασίλης Παπαγγελόπουλος, Γιάννης Τιμοθεάτος, Βασίλης Τσάδαρης και Γιάννης Φλωράς.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.omegaracing.gr

Get it on Google Play Download on the App Store