Εργάτης το νέο Dacia Duster Pick-Up

Ακριβώς πριν από δύο χρόνια, έκανε την εμφάνισή του ένα πρωτότυπο Duster pick up από τον Ρουμάνο καροσερίστα Romturingia. Η υποδοχή από το κοινό ήταν τόσο θερμή, που έναν χρόνο αργότερα η Dacia επισημοποίησε την εξέλιξη της αγροτικής έκδοσης, για το best seller της.

Δείτε ακόμα: Ποιο Dacia Duster συμφέρει; Βενζίνη, diesel ή LPG;

Σήμερα ήρθε η ώρα του λανσαρίσματος για το Duster Pick-Up, που -όπως το πρωτότυπο- αποτελεί προϊόν συνεργασίας των δυο εταιριών. Σε σύγκριση με το κανονικό μοντέλο, το Pick-Up είναι 19 χλστ. πιο κοντό (4.341 χλστ. συνολικά), αλλά προσφέρει 14 χλστ. περισσότερη απόσταση από το έδαφος (224 χλστ.). Η καρότσα έχει μήκος 1,65 μέτρα και ο όγκος της φτάνει τα 1.000 λίτρα, με το ωφέλιμο φορτίο να ανέρχεται στα 500 κιλά. Η πόρτα είναι κατασκευασμένη από συνθετικά υλικά, που καλύπτουν το μεταλλικό σκελετό, φιλοξενώντας και το τρίτο φως φρένων.

Την κίνηση αναλαμβάνει ο 1.500άρης ντίζελ BlueDCi των 115 ίππων στις 3.750 σ.α.λ. και 260 Nm στις 2.000 σ.α.λ., σε συνδυασμό αποκλειστικά με σύστημα τετρακίνησης και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, με την Dacia να ανακοινώνει 4,93 λίτρα/100 χλμ. στον κύκλο NEDC.

Διαβάστε επίσης: Nissan Qashqai 1.5D ή Dacia Duster 1.5 Blue dCi 4×4;

Το Duster Pick-Up είναι διαθέσιμο μόνο σε λευκό χρώμα (Glacier White) και ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, Hill Start assist, Hill Descent Control, ESP, ABS με EBD, καθώς και μετωπικούς με πλευρικούς αερόσακους. Η τιμή του στη Ρουμανία ορίζεται στις 22.546 ευρώ, που μεταφράζεται σε εκεί αύξηση άνω των 4.000 ευρώ συγκριτικά με το Duster Blue dCi 115 4WD Comfort, στο οποίο βασίζεται. Προς το παρόν, η Dacia δεν αναφέρει κάτι για εξαγωγή του αγροτικού Duster.

Δείτε ακόμα: Νέο Dacia Sandero πιο σύγχρονο από ποτέ

Get it on Google Play Download on the App Store