Eπίσημο: Έρχεται το Dacia Duster Pickup

«Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά» λέει ο θυμόσοφος λαός. Tα σημάδια στον ορίζοντα για μια αγροτική εκδοχή του Duster αποδείχτηκαν παραπάνω από περαστικά, με την Dacia να επιβεβαιώνει την εξέλιξη της pickup εκδοχής του best seller της!

Δείτε ακόμα: Τι κοινό έχει το Dacia Duster με την Ford Mustang;

Δια στόματος Hakim Boutehra, του επικεφαλής των επαγγελματικών οχημάτων της ρουμάνικης εταιρίας, ήρθε η ανακοίνωση πως το αυτοκίνητο που εμφανίστηκε 3 μήνες πριν από τον τοπικό καροσερίστα Romturingia, θα λάβει την «ευλογία» της Renault Ρουμανίας για μαζική παραγωγή. Όπως φανέρωσε ο Boutehra, οι μηχανικοί της Dacia συνεργάστηκαν ε τους μάστορες της Romturingia στην εξέλιξη του -τότε μοναδικού- πρωτοτύπου, ουσιαστικά βολιδοσκοπώντας τις αντιδράσεις του κοινού. Οι οποίες έφτασαν στα επίπεδα της αποθέωσης, οπότε και οι πρόσφατες φήμες για κανονική παραγωγή του Duster Pickup έλαβαν περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, καθότι άπαντες θεωρούσαν σίγουρη την έγκριση από τα κεντρικά.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη πολυχρηστική πόρτα καρότσας είναι γεγονός! (+video)

Το πολυαναμενόμενο μοντέλο θα μοιράζεται κινητήρια σύνολα και συστήματα μετάδοσης με το επιβατικό Duster, κάτι που σημαίνει ότι θα διατίθεται τόσο ως δικίνητο όσο και ως τετρακίνητο, με τους υπερσύγχρονους βενζινοκινητήρες TCe και πετρελαιοκινητήρες Blue dCi να παίρνουν θέση κάτω από το καπό. Τέλος, να αναφέρουμε πως το «Duster Pickup» είναι προσωρινό όνομα, με αυτό που θα δούμε στην πόρτα της καρότσας του να παραμένει προς το παρόν άγνωστο.

Get it on Google Play Download on the App Store