Έρχεται «αέρα» το VW ID. Aero Concept

Η VW ετοιμάζει ευρείας κλίμακα επίθεση στα ηλεκτρικά, μέσω της σειράς ID. Τα ID.3, ID.4 και ID. Buzz ήδη διατίθενται, όμως το καλό «μπαμ» θα γίνει από το ID. Aero. To μοντέλο που θα αναλάβει να ανταγωνιστεί την grande persona των EVs, ονόματι Tesla Model 3.

Μέχρι τώρα το αυτοκίνητο ήταν γνωστό ως «Aero B», ωστόσο μετά το επίσημο teaser της VW φαίνεται πως μένει μόνο του το «Aero». Aero Concept λέγεται προς το παρόν και θα παραμείνει έτσι μέχρι να παρουσιαστεί το πρωτότυπο, αλλά η έκδοση παραγωγής θα απωλέσει το «Concept». To επερχόμενο VW ID. Aero, λοιπόν, εμπνέεται από το πρωτότυπο ID. Space Vizzion, που είχε εμφανιστεί στο Σαλόνι του Λος Άντζελες το 2019, διατηρώντας παράλληλα τη σχεδιαστική ταυτότητα της οικογενείας ID. Η διαμόρφωση των πίσω φωτιστικών σωμάτων θυμίζει αρκετά τα ID.4/ID.5, με την καμπύλη της οροφής και την πόρτα του πορτμπαγκάζ να συνθέτουν ένα δυναμικό liftback σχήμα που παραπέμπει σε τετράθυρο κουπέ.

Οι Γερμανοί θέλουν σεβαστό μερίδιο από την επιτυχία του αμερικανικού EV, αλλά και να μην αφήσουν μόνες τους τις BMW και Mercedes στην κατηγορία, όπου εκπροσωπούνται από τις i4 και EQE αντίστοιχα. Το Aero B θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και κατά πάσα πιθανότητα θα προσφέρεται στη γνώριμη διάταξη μονού ή διπλού ηλεκτροκινητήρα, που γνωρίζουμε από τα ID.4 και ID.4 GTX. Η απόδοση θα κυμαίνεται από 204 έως 299 ίππους, με τη μεγάλη μπαταρία των 77 kWh να αναλαμβάνει το ενεργειακό σκέλος και της αυτονομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από Βόλφσμπουργκ μεριά, το Aero θα μπορεί να καλύψει πάνω από 700 χλμ. με μια φόρτιση. Στις 27 Ιουνίου τοποθετείται η πρεμιέρα του Concept, οπότε δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ ακόμα.

Get it on Google Play Download on the App Store