To MG4 θέλει να μπει σφήνα σε VW ID.3 & Hyundai Ioniq 5

Η MG έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του MG4. Ενός εξαιρετικά φιλόδοξου μοντέλου, που θέλει να βάλει τους Άγγλους στην καρδιά της πιο εμπορικής κατηγορίας ηλεκτρικών και να αμφισβητήσει τo δίπολο VW ID.3Hyundai Ioniq 5.

Η σχεδίαση του MG4 χαρακτηρίζεται από τις αιχμηρές και επιθετικές γραμμές, όπως αποτυπώνονται στα σφηνοειδή φωτιστικά σώματα και τη διαμόρφωση του εμπρός μέρους, χωρίς μάσκα και με έντονες ακμές στα πλαϊνά. Στο προφίλ δεσπόζει το ανάγλυφο σχήμα των πίσω θυρών, που μοιάζουν να κάνουν «κούρμπα» σε σχέση με τις μπροστά, αλλά και η γενναιόδωρη χρήση πλαστικού προστατευτικού χαμηλά. Το πίσω μέρος κυριαρχείται από τα φανάρια, που θυμίζουν αρκετά εκείνα των Toyota bZ4X και Citroen C4 C-Cross, φέροντας ιδιαίτερα γραφικά στο πάνω μέρος τους. Πρωτότυπο σχήμα και για την αεροτομή, η οποία χωρίζεται σε δυο κομμάτια.

Στο εσωτερικό συναντάμε ένα πλήρως ψηφιακό ταμπλό, με την οθόνη αφής για το infotainment στην κορυφή και κανονικά κουμπιά από κάτω. Η υπερυψωμένη κεντρική κονσόλα περιορίζεται σε μια ασύρματη βάση φόρτισης και ένα περιστροφικό χειριστήριο, την ώρα που το ψηφιακό καντράν παίρνει θέση πίσω από το τιμόνι δύο ακτίνων, έμπνευσης Skoda. Οι επιρροές από άλλα μοντέλα συνεχίζονται στους αεραγωγούς του συστήματος κλιματισμού, που μοιάζουν να προέρχονται από το νέο Honda Civic.

Το MG4 θα εισαγάγει τη νέα πλατφόρμα Modular Scalable Platform (MSP), μια αρχιτεκτονική αποκλειστική για πισωκίνητα ηλεκτρικά και έμφαση στα δυναμικά χαρακτηριστικά. Με ύψος μπαταρίας μόνο 110 χλστ. και κατανομή βάρους 50:50, το επερχόμενο ηλεκτρικό υπόσχεται κορυφαία οδική συμπεριφορά. Αρχικά θα είναι διαθέσιμο με δυο μπαταρίες, χωρητικότητας 51 kWh και 64 kWh, προσφέροντας μέγιστη αυτονομία 350 έως 452 χλμ. βάσει WLTP. Ο ηλεκτροκινητήρας (αγνώστων στοιχείων) τοποθετείται στο πίσω μέρος, όμως υπάρχει πρόβλεψη για δικινητήριες και τετρακίνητες εκδόσεις.

Το λανσάρισμά του στη βρετανική αγορά αναμένεται προς το τέλος του έτους, με την MG να δηλώνει πως οι τιμές θα είναι χαμηλότερες ανταγωνιστικών μοντέλων, όπως τα VW ID.3, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6 και Toyota bZ4X.

Get it on Google Play Download on the App Store