Αγόρασε Mazda RX-7 με ούτε 1.300 ευρώ! (+video)

Το Mazda RX-7 FD συγκαταλέγεται στους θρύλους της σύγχρονης ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και της παγκόσμιας, καθώς κατάφερε να σαγηνέψει το κοινό τόσο με την εμφάνιση, όσο και τα χαρακτηριστικά του. Για τα τελευταία φρόντισαν το στήσιμο και ο περιστροφικός κινητήρας, που του χάρισαν μόνιμη θέση στις καρδιές των «βενζινοαίματων» και στα κιτάπια της τετράτροχης ιστορίας.

Διαβάστε επίσης: Γιατί ο κινητήρας του Mazda RX-7 είναι καλύτερος από του RX-8; (+video)

Αν ρίξουμε μια ματιά στις αγγελίες, θα δούμε πως όλη αυτή η αγάπη -και σπανιότητα- μεταφράζεται σε αντίστοιχη τιμολόγηση. Για να βρεις FD κάτω από 20.000 ευρώ είτε θα πρέπει να έχει δυσανάλογα υψηλό αριθμό χιλιομέτρων, είτε να διατηρείται σε μέτρια κατάσταση. Οπότε όταν ακούμε πως κάποιος αγόρασε ένα με λιγότερο από 1.300 ευρώ, ο νους πάει κατευθείαν σε ρημάδι. Τα πράγματα ωστόσο, δεν είναι έτσι. Τουλάχιστον για την περίπτωση του Mike.

Δείτε ακόμα: Αγόρασε ένα καλό Honda Civic με 56 ευρώ! (+video)

Ο Αμερικανός υπηρετούσε στην πολεμική αεροπορία των Η.Π.Α. και ήταν τοποθετημένος στην Ιαπωνία, στη βάση της Οκινάουα. Εκεί αγόρασε ένα RX-7 με μόλις 1.500 δολάρια (1.276 ευρώ)! Προφανώς όχι στη μορφή που το βλέπουμε, αλλά ούτε σκραπ. Μια χαρά λειτουργικό ήταν το αυτοκίνητο, σε εργοστασιακή εκτέλεση και ταλαιπωρημένη κατάσταση. Όμως πήγαινε, κάτι που συνέβαινε επί 2 χρόνια. Η αγορά έγινε το 2013. Το 2015 ήρθε το χαρτί για τη μετάθεση πίσω στην πατρίδα, μαζί και οι προβληματισμοί του πώς θα πέρναγε το τελωνείο. Κάποια JDM αυτοκίνητα επιδόσεων, όπως τα Nissan Skyline GT-R32/33/34, Mazda RX-7 FD και Mitsubishi Evo 1-6/3000 GT, μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν να εισαχθούν στις Η.Π.Α. πριν το πέρας 25ετίας από την πρώτη άδεια κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης: Πήρε Lamborghini με το επίδομα του κορωνοϊού!

Εκτός αυτού, το RX-7 βελτιώθηκε στο σημείο που το βλέπουμε στην Ιαπωνία. Κάτι που σημαίνει πως έπρεπε να περάσει από τον έλεγχο, έτσι. Για να αποφύγει «χαράτσια» και κατασχέσεις, ο Mike επιστράτευσε μια απλή μέθοδο: αφαίρεσε κάποια κομμάτια «κράχτες» (καπό, αεροτομή, διαχύτη και ζάντες), τοποθέτησε τα εργοστασιακά intercooler και κολάρα (ώστε να δείχνει «μαμά» το μηχανοστάσιο) και πέρασε το Mazda στην Αμερική, με τα υπόλοιπα εξαρτήματα να έρχονται ξεχωριστά ως ανταλλακτικά! Σήμερα διατηρεί συνεργείο με ειδίκευση στα RX-7 και το προσωπικό του αυτοκίνητο στην προθήκη. Και όλα, ξεκίνησαν με 1.500 δολάρια!

Get it on Google Play Download on the App Store