Άκλαφτη έχει πάει στην Ευρώπη η Toyota Supra

Αν είχε αισθήματα η Supra MK5, σίγουρα θα πήγαιναν «ασανσέρ» τόσο καιρό. Αρχικά ενθουσιασμός για την υποδοχή που έτυχε. Μετά προβληματισμός για τις επικρίσεις, σχετικά με την βαυαρική συγγένεια. Έπειτα ανάκαμψη, χάρις στην αγάπη που της έδειξαν οι βελτιωτές. Και μετά, «μούδιασμα» λόγω της εμπορικής απήχησης – ειδικά στην Ευρώπη.

Δείτε ακόμα: Ποιο Toyota έχει πάει άπατο στην Ελλάδα;

Το κορυφαίο sportscar της Toyota δεν αντιμετώπισε ροδοπέταλα στο δρόμο προς τις καρδιές του αγοραστικού κοινού, σε καμία περιοχή του πλανήτη. Στην Αμερική, οι Ιάπωνες έσπευσαν να τονώσουν το ενδιαφέρον με γενναίες εκπτώσεις, ενώ κάτι ανάλογο έγινε στην Αυστραλία. Η χώρα των καγκουρό δε, ήταν και από τις πρώτες που έλαβαν τη μικρότερη 2λιτρη, προσθέτοντας μια ακόμα και πιο προσιτή επιλογή στην γκάμα. Στις Η.Π.Α. ανανεώθηκε πρόσφατα, λαμβάνοντας αύξηση στην ισχύ (387 άλογα από 340 ο 3λιτρος twinpower εξακύλινδρος) και την ανάλογη βελτίωση στις επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 αντί 4,3 δλ.). Στη Γηραιά Ήπειρο όμως, τα πράγματα είναι δύσκολα.

Διαβάστε επίσης: Φθηνότερη από Toyota Supra η Ferrari 550 Maranelo!

Πέρσι, που ήταν και χρονιά λανσαρίσματος για την 5η γενιά της Supra, πουλήθηκαν όλα τα 900 κομμάτια που διατέθηκαν. Όπως αποδείχθηκε όμως, τα περισσότερα εξ αυτών αγοράστηκαν από επίσημους αντιπροσώπους και ανεξάρτητους dealers. Για αυτό και τώρα βλέπουμε πάρα πολλές (πάνω από 450 πανευρωπαϊκά) να βρίσκονται σε αγγελίες μεταχειρισμένων. Φέτος, και λόγω COVID-19, οι πωλήσεις ήταν ακόμα χαμηλότερες. Μέχρι τον Οκτώβριο, είχαν διατεθεί μόλις 787 αυτοκίνητα. Συγκριτικά, η Lamborghini Huracan στο ίδιο διάστημα έχει ταξινομηθεί περίπου 410 φορές και η Ferrari 488 (GTB και Spider) πάνω από 1.100! Εκεί που η Supra είναι για να βάζει τα κλάματα ωστόσο, είναι στη σύγκριση με την ευθέως ανταγωνιστική Ford Mustang.

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει μια Toyota Supra 550 ίππων;

 

Από τον Γενάρη μέχρι τον Οκτώβρη του 2020, το θρυλικό pony car πούλησε στην Ευρώπη 6.265 κομμάτια! Μόνο τον περασμένο Σεπτέμβρη, η Mustang κυκλοφόρησε σε 903 αντίτυπα! Το σύνολο της Supra ξεπέρασε μηνιαία ακόμα μια φορά, στην αρχή του χρόνου (805 κομμάτια τον Ιανουάριο). Τουλάχιστον παίρνει το αίμα της πίσω στις κόντρες.

Get it on Google Play Download on the App Store