Απίστευτη συλλογή βρέθηκε μετά από 30 χρόνια!

Το να βρεις ένα αυτοκίνητο να κάθεται σε έναν αχυρώνα ή μια αποθήκη για χρόνια, είναι αν μη τι άλλο λαχείο. Το να βρεις, όμως, ολόκληρη συλλογή από vintage μοντέλα… Ε τότε, μιλάμε για Τζόκερ!

Διαβάστε επίσης: Η αντιπροσωπεία – φάντασμα της Toyota

Τον Bob Regehr λογικά δεν τον ξέρετε. Τα φουσκωτά κάστρα που κατακλύζουν παιδότοπους και παιδικά πάρτι, όμως; Ο Αμερικανός ήταν αυτός που είχε την ιδέα πρώτος, 50 χρόνια πριν, μαζί με τη σύζυγό του Judy. Μια πατέντα που τον μετέτρεψε σε εκατομμυριούχο και του έδωσε τη δυνατότητα να εκπληρώσει το παιδικό του όνειρο. Ποιο ήταν αυτό; Η συλλογή αυτοκινήτων. Από τα 14 του ξεκίνησε να αγοράζει τετράτροχα, φτάνοντας σε ένα σύνολο 260 αυτοκινήτων. Η αποθήκευσή τους ήταν ζήτημα, καθώς δεν μπορούσε να τα συγκεντρώσει όλα στη γενέτειρά του, στο Κάνσας. Οπότε άρχιζε να δημιουργεί αυτοσχέδια γκαράζ σε όλη την επικράτεια των Η.Π.Α.

Δείτε ακόμα: Αγόρασε εμπορικό για να στεγάσει τη συλλογή του!

Με την πάροδο των ετών, ήρθαν τα οικονομικά προβλήματα. Ο Regehr αναγκάστηκε να βάλει πωλητήριο, ωστόσο δεν τα έδινε ολόκληρα παρά μόνο κομμάτι-κομμάτι, για ανταλλακτικά. Μετά τον θάνατό του, τον Σεπτέμβριο του 2019, κάποια από αυτά βρέθηκαν, αλλά όχι σε μεγάλες ποσότητες. Για αυτό ήρθε μια αποθήκη στο Κάνσας, όπου αποκάλυψε 140 τέκνα -ως επί το πλείστον- της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας μετά από 30 χρόνια!

Διαβάστε επίσης: Βρέθηκαν ανέγγιχτες Alfa Romeo και Fiat 30 ετών!

Πολλά από αυτά ήταν καλυμμένα με ζελατίνες, άλλα είχαν θαφτεί στην σκόνη, σε κάποια έλειπαν εξαρτήματα, όμως όλα μπορούν να επανέλθουν σε λειτουργική κατάσταση. Αρκεί να βρεθούν πρόθυμοι συλλέκτες να επενδύσουν πάνω τους. Μεταξύ των ευρημάτων συγκαταλέγονται Corvette C1,C2 και C3, Ford Mustang ’69, Chevrolet Bel Air ’57, Pontiac GTO, Ferrari 308 GTS και Honda CJ360. Το παλιότερο μοντέλο είναι ένα Ford Model-T του 1928 και το νεότερο μια Mustang του ’87. Ολόκληρη η συλλογή θα τεθεί σε δημοπρασία τον προσεχή Οκτώβριο, λόγω κορωνοϊού.

Δείτε ακόμα: Τα αυτοκίνητα «ζόμπι» της ελληνικής αγοράς

Get it on Google Play Download on the App Store