Αυτό είναι το πιο ακριβό ταξί της Ευρώπης

Τα λονδρέζικα ταξί είναι από τα πιο χαρακτηριστικά στον πλανήτη. Υπάρχει λόγος να μην απολαύσουν τις περιποιήσεις κάποιου βελτιωτή; H Kahn Design αναφωνεί «όχι» και παρουσιάζει τον πιο ακριβό «ταρίφα» της Ευρώπης!

To ΤΧ5 Farelady (κι όχι «Fairlady», όπως τα Nissan) είναι η πιο πρόσφατη εκδοχή των ταξί στο Λονδίνο, διατηρώντας την παραδοσιακή εμφάνιση αλλά σε εκσυγχρονισμένη μορφή. Ο Βρετανός βελτιωτής το ανεβάζει επίπεδο, προσθέτοντας μάσκα α λα Maybach και splitter στον προφυλακτήρα εμπρός, μια ευδιάκριτων  διαστάσεων αεροτομή πίσω και μια τετράδα νέες ζάντες, που φτάνουν τις 18 ίντσες μπροστά – 19 πίσω. Πολύ περισσότερες οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό, όπου η Kahn ντύνει τα πάντα με πορτοκαλί δέρμα και ξύλο, εμπλουτίζοντάς το παράλληλα με στοιχεία που συναντάμε σε Bugatti Chiron και Rolls-Royce!

Από το γαλλογερμανικό hypercar εμπνέεται ο σχεδιασμός των μπάκετ καθισμάτων, τα οποία απολαμβάνουν και οι πίσω επιβάτες, ενώ η έναστρη οροφή μιμείται εκείνες των βρετανικών λιμουζινών. Οι πολυτέλειες περιλαμβάνουν θερμαινόμενες/ψυχόμενες ποτηροθήκες, ενώ προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί μέχρι σαμπανιέρα ανάμεσα στα πίσω καθίσματα. Ο ambient φωτισμός, η ασύρματη φόρτιση smartphone και οι πρόσθετες θύρες USB δεν μπορούν να λείπουν από ένα σύγχρονο αυτοκίνητο του 2022, κι ας θυμίζει εξωτερικά τετράτροχα από τη δεκαετία του 50.

Η ρετρό σχεδίαση και η υπερπολυτελής καμπίνα δεν συνοδεύονται από αλλαγές στα μηχανικά μέρη, κάτι που σημαίνει πως ο ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα εξακολουθεί να τροφοδοτεί τους αντίστοιχους τροχούς με 163 άλογα, έχοντας έναν 1.500άρη τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα της Volvo να λειτουργεί ως γεννήτρια. Η πολυτέλεια, βέβαια, έχει το τίμημά της, καθώς η Kahn Design ζητάει 99.000 λίρες (114.753 ευρώ) για το TX5 Farelady – ποσό που το καθιστά ως το ακριβότερο ταξί στη Γηραιά Ήπειρο!

Get it on Google Play Download on the App Store