Ένα Suzuki Jimny έτοιμο για θάλασσα (+video)

Το Suzuki Jimny έχει τη φήμη πως πάει παντού. Μεταφορικά. Το συγκεκριμένο, πάει ένα βήμα παραπέρα και διευρύνει το πεδίο δράσης μέχρι τη θάλασσα!

Διαβάστε επίσης: Το πιο γρήγορο Suzuki Jimny Turbo 200 PS (+video)

Ονομάζεται Surf και μας έρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία. Βασίζεται στο Jimny προηγούμενης γενιάς και φέρει σωρεία μετατροπών, που το καθιστούν αμφίβιο. Η προφανής διαφορά έγκειται στο νέο πλαστικό αμάξωμα, που προσομοιώνει το σχήμα βάρκας. Τροχοί, φρένα και γενικότερα ό,τι είναι εκτεθειμένο, έχουν περαστεί με αντιδιαβρωτική κάλυψη ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα από την έκθεση στο νερό. Για τον ίδιο λόγο, πολλά εξαρτήματα έχουν αντικατασταθεί από ανοξείδωτο ατσάλι.

Δείτε ακόμα: Πως το Suzuki Jimny από 3θυρο γίνεται 5θυρο (+video)

Το αμφίβιο Jimny είναι αρκετά απλό στην κατασκευή και τη χρήση του. Για την υδάτινη κίνηση, χρησιμοποιείται ένας μικρός στροβιλοκινητήρας. Επιλογή που περιορίζει το μέγεθος και τον έξτρα όγκο εξωλέμβιας μηχανής. Το στρίψιμο αναλαμβάνει ένα πτερύγιο. Αμφότερα ελέγχονται από τα κανονικά «πηδάλια» του αυτοκινήτου: το τιμόνι και τα πεντάλ. Για να αλλάξει πορεία εντός νερού, ο χειριστής απλά στρίβει το τιμόνι. Για να επιταχύνει/επιβραδύνει πατάει/αφήνει το πεντάλ του γκαζιού (τα φρένα προφανώς δεν έχουν νόημα στη θάλασσα). Η διαδικασία αλλαγής επίσης δεν είναι πολύπλοκη, καθώς πατάς τον συμπλέκτη, τραβάς κάποιους λεβιέδες και έτοιμο.

Διαβάστε επίσης: Νέο Suzuki Jimny pick-up για δύσβατα χωράφια

Εκτός από πλήρες όχημα, μπορεί να γίνει και μετατροπή σε υπάρχοντα Jimny. Κοστίζει 10.000 λίρες (11.290 ευρώ) και σύμφωνα με τον δημιουργό της είναι ικανή ακόμα και για  ταξίδια μέσων αποστάσεων. Ο ίδιος έχει περάσει τη Μάγχη δυο φορές, με την διαδρομή να διαρκεί 6 ώρες. Ό,τι πρέπει για τη νησιωτική Ελλάδα.

Δείτε ακόμα: «Καταδρομικό» Suzuki Jimny Sierra Marine

Get it on Google Play Download on the App Store