Στα σκαριά περιπετειώδες Suzuki Swift Cross

Η τωρινή γενιά του Suzuki Swift κυκλοφορεί από το 2017 και ανανεώθηκε το 2020, ενώ το ντεμπούτο του καινούργιου μοντέλου έχει ανακοινωθεί πως θα γίνει μέσα στο 2022. Σύμφωνα με το ιαπωνικό site BestCarWeb, είναι πολύ πιθανό το επόμενο Swift να αποκτήσει και μια έκδοση σε crossover παραλλαγή.

Όπως διακρίνετε και από την ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα, το επονομαζόμενο Swift Cross έχει τετραγωνισμένες γραμμές. Διαθέτει ακόμα αυξημένη απόσταση από το έδαφος και πρόσθετα πλαστικά προστατευτικά στοιχεία στο εξωτερικό (προφυλακτήρα και πλαϊνά), που τονίζουν τον πιο off-road χαρακτήρα του. Θα ξεχωρίζει από την τροποποιημένη ανάρτηση για να πατάει πιο άνετα και εκτός δρόμου, τα ισχυρότερα φρένα και τις νέες ζάντες αλουμινίου. Από πλευράς διαστάσεων θα είναι πιο μεγάλο από το Swift, αλλά μικρότερο από το Vitara.

Πηγές από την Ιαπωνία αναφέρουν πως κάτω από το καπό θα βρίσκεται o 4κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1.4 λτ., με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V. Εν τω μεταξύ, ενδέχεται στην γκάμα να διατίθεται και τετρακίνητη έκδοση (AllGrip AWD). Άλλωστε σε όλη την γκάμα της Suzuki, από το Ignis, έως το νέο S-Cross υπάρχουν εκδόσεις AWD. Για το εσωτερικό σχεδιάζεται μεγαλύτερη οθόνη αφής και υπερσύγχρονο head-up display, μαζί με όλα τα σύγχρονα στοιχεία ανέσεων, ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού.

Ένα δεύτερο σενάριο, μιλάει στην πραγματικότητα για μία αντίστοιχη έκδοση του υβριδικού Toyota Yaris Cross, για λογαριασμό της Suzuki. Αν λάβουμε υπόψη τη συνεργασία των δύο ιαπωνικών εταιρειών (όπως π.χ. Suzuki Swace και Across), δεν αποκλείεται ούτε αυτό.

Get it on Google Play Download on the App Store