Ferrari: «Καλοδεχούμενη η απαγόρευση των Μ.Ε.Κ.»!

Αν κάποιος δεν κατέβηκε από σπηλιά ή δεν μας έρχεται από ξένο πλανήτη, γνωρίζει πως η ηλεκτροκίνηση συνθέτει την επαύριο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Σε τεράστιο ποσοστό, υποχρεωτικό. Τα όρια εκπομπών ρύπων που μελετώνται να έρθουν προς ψήφιση στην Ε.Ε., ουσιαστικά θα καταστήσουν απαγορευτική την εξέλιξη και διάθεση θερμικών κινητήρων. Και η Ferrari, μέσα σε όλους τους κατασκευαστές, την καλωσορίζει!

Η απίστευτη αυτή πρόταση δεν προέρχεται από κάποια φήμη ή, έστω, ένα δημοσίευμα που απορρέει από ανώνυμη πηγή. Οι «αιρετικές» δηλώσεις ανήκουν στον ίδιο, τον CEO, της ιταλικής εταιρίας! Ο John Elkann, που είναι και επικεφαλής του ομίλου Stellantis εκτός της Ferrari, είπε στο Reuters: «Βλέπουμε την απαγόρευση των θερμικών μοτέρ ως καλοδεχούμενη! Οι ευκαιρίες που παρέχει η ηλεκτροκίνηση, τα ηλεκτρονικά και τις λοιπές μελλοντικές τεχνολογίες, θα μας δώσουν τη δυνατότητα να προσφέρουμε ακόμα πιο ιδιαίτερα και μοναδικά προϊόντα». Και μόνο που ο Elkann βλέπει τις Ferrari ως «προϊόντα», καταλαβαίνουμε…

O γεννηθείς στη Νέα Υόρκη και πολιτογραφημένος Ιταλός υποστηρίζει, περίπου ό,τι και η BMW: ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ίδια μεταξύ τους. Και δηλώνει βέβαιος πως μέσα στη μάζα των ηλεκτροκινητήρων και μπαταριών, το «Cavallino Rampante» θα κάνει τη διαφορά και θα προσελκύσει ακόμα περισσότερους αγοραστές.

Η πρώτη ηλεκτρική Ferrari είναι προγραμματισμένη να κάνει πρεμιέρα το 2025, ακολουθούμενη από ακόμα 3 μοντέλα. Ήδη στο Μαρανέλο υπάρχουν δυο plug-in υβριδικοί εκπρόσωποι (η νέα 296 GTB και η SF90 Stradale), εκ των οποίων ο ένας είναι και ο ισχυρότερος όλων των εποχών (η SF90).

Get it on Google Play Download on the App Store