Genesis: «Δεν αποκλείεται να φτιάξουμε pick up»

Η Genesis διανύει την καλύτερη περίοδο της μόλις 5ετούς καριέρας της, παρουσιάζοντας το ένα εντυπωσιακό μοντέλο πίσω από το άλλο. Και ως φαίνεται, έπεται συνέχεια.

Μετά τα νέα G80, G90 και το λανσάρισμα του πρώτου της SUV, του GV80, οι «κυριλέ» Κορεάτες καλοβλέπουν το ενδεχόμενο εισόδου στην κατηγορία των pick ups. Αυτό ανέφερε στέλεχος της εταιρίας σε αμερικανικό μέσο, ερωτηθείς σχετικά με το επερχόμενο Hyundai Santa Cruz: «Θα δούμε πως θα πάει το λανσάρισμα του Santa Cruz. Αν ο κόσμος το αγκαλιάσει, δεν αποκλείεται να παρουσιάσουμε κι εμείς ένα ανάλογο μοντέλο». Και κατευθείαν, το GVForums έσπευσε να παρουσιάσει δυο ψηφιακές εκδοχές του πιθανολογούμενου αγροτικού.

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει το υπερπολυτελές Genesis G90;

Αμφότερες βασισμένες στο GV80, με την πρώτη να εμφανίζεται προσανατολισμένη στην πολυτέλεια και τη δεύτερη στο σκληρό off roading. Όπως και η υπόλοιπη γκάμα, έτσι και τυχόν pick up θα απευθυνθεί πρωτίστως στην αγορά των Η.Π.Α. – κάτι που παρέλειψε να κάνει η Mercedes (η X-Class δεν διατέθηκε στην Αμερική) και επιβάρυνε την εμπορική πορεία του αυτοκινήτου, οδηγώντας τελικά στο τέλος παραγωγής.

Διαβάστε επίσης: Με τουλάχιστον 270 ίππους το Toyota GR Hilux!

Αν τελικά παρουσιαστεί, το Genesis Pick Up πιθανότατα να κινείται με βασικό μοτέρ τον ολοκαίνουργιο V6 ντίζελ των 3 λίτρων και 280 ίππων του GV80, που θα είναι ο κορυφαίος του Santa Cruz. Το πολυτελές SUV φτάνει μέχρι τα 380 άλογα, από τον twinturbo V6 βενζινοκινητήρα των 3.5 λίτρων, οπότε θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε ένα κορεατικό αγροτικό με σχεδόν 400 ίππους!

Get it on Google Play Download on the App Store