Η Bugatti Chiron Pur Sport ορμάει στην πίστα (+video)

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τις Bugatti σε video που επιδεικνύουν την τελική τους ταχύτητα και τον καταιγιστικό ρυθμό επιτάχυνσης. Κοινώς, σχεδόν αποκλειστικά σε ευθεία ή οβάλ πίστες. Η Chiron Pur Sport, όμως, δεν είναι σαν τα άλλα δημιουργήματα του Molsheim.

Δείτε ακόμα: Bugatti: «Μπορούμε να φτάσουμε στα 515 χλμ./ώρα!»

Στόχος της είναι η αποτελεσματικότητα σε πίστα και η επίτευξη χρόνων, διαφοροποιούμενη ριζικά σε θέμα φιλοσοφίας και εμφάνισης από την Super Sport 300+ – το ταχύτερο αυτοκίνητο όλων των εποχών, δηλαδή. το αεροδυναμικό πακέτο της Chiron Pur Sport έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την παραγωγή κάθετης δύναμης και μεγιστοποίησης της πρόσφυσης.

Διαβάστε επίσης: Η Bugatti Veyron αναθεώρησε την λογική (+video)

Οι ζάντες είναι νέες και κατασκευασμένες από μαγνήσιο, έχοντας διάσταση 20 ιντσών εμπρός και 21 πίσω με τα ελαστικά να είναι τα Michelin Sport Cup 2R, διαστάσεων 285/30 και 355/25 αντίστοιχα. Οι πλαϊνές ποδιές επίσης είναι πιο έντονες σε σχέση με την απλή Chiron, ενώ το πάτωμα είναι κατάλληλα διαμορφωμένο ώστε να βελτιστοποιεί τη ροή του αέρα στον διαχύτη. Μάλιστα, προαιρετικά μπορεί να μείνει σε άβαφο ανθρακόνημα, όπως αυτή που θα απολαύσουμε στο video από τις δοκιμές εξέλιξης, στη γερμανική πίστα Bilster Berg.

Δείτε ακόμα: Η Bugatti Chiron «ισοπεδώνει» την Porsche 918 Spyder (+video)

Εκεί θα δούμε την θεόρατη αεροτομή των 1,9 μέτρων να «καρφώνει» την Pur Sport στο έδαφος, το χαμηλότερο κατά 50 κιλά βάρος και τη σφιχτότερη ανάρτηση (65% σκληρότερα ελατήρια μπροστά, 33% τα πίσω και αναθεωρημένο λογισμικό στα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ), αλλά και θα ακούσουμε τον πανίσχυρο τετρατούρμπινο W16 κινητήρα των 8.0 λίτρων, παραμένει στα 1.500 άλογα και τα 1.800 Nm ροπής, όμως ο κόφτης πλέον βρίσκεται 200 σ.α.λ. ψηλότερα (6.900 σ.α.λ.).

Get it on Google Play Download on the App Store