Η Mercedes πούλησε 2 ολοκαίνουργιες SLS!

Τα παράδοξα με την ετήσια απογραφή των αυτοκινητοβιομηχανιών συνεχίζονται, καθώς στους πίνακες πωλήσεων εμφανίζονται μοντέλα που έχουν σταματήσει να παράγονται εδώ και χρόνια. Η Mercedes SLS AMG, για παράδειγμα, έχει αποσυρθεί από το 2014. Κι όμως, για το 2020 και τις Η.Π.Α., ταξινομήθηκαν 2 ολοκαίνουργιες!

Η SLS AMG παρουσιάστηκε το 2010, ως αντικαταστάτης της SLR McLaren. Από πλευράς εμφάνισης ωστόσο, αποτέλεσε τον πνευματικό απόγονο της 300SL Gullwing, με τις χαρακτηριστικές πόρτες να αιχμαλωτίζουν τα βλέμματα. Παρήχθη σε συνολικά 14 εκδόσεις, μεταξύ των οποίων και ηλεκτρική, ενώ διετέλεσε για χρόνια Safety Car στη Formula 1. Κάτω από το μακρύ καπό είχε έναν ατμοσφαιρικό V8 6.208 κ.εκ., με απόδοση 571 ίππων στις 6.800 σ.α.λ. και 650 Nm στις 4.750 σ.α.λ. Η ισχύς κατέληγε στους πίσω τροχούς μέσω 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, επιταχύνοντας το αισθησιακό αμάξωμα στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 3,8 δλ. και μέχρι τα 315 χλμ./ώρα.

Το 2015, που ήταν η τελευταία χρονιά επίσημης διάθεσης SLS AMG (αυτές που είχαν μείνει στοκ), η Mercedes είχε πουλήσει 29 κομμάτια. Το 2016 ταξινομήθηκε άλλη μια, λογικά γιατί είχε ξεμείνει. Τέσσερα χρόνια μετά και έξι ολόκληρα από το τέλος παραγωγής, κατάφεραν να βρουν αγοραστή άλλες δύο. Το πώς, όπως και στις υπόλοιπες περιπτώσεις «φαντασμάτων», παραμένει άγνωστο. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για αυτοκίνητα που φυλάσσονταν, ώστε να πουληθούν αργότερα στο πολλαπλάσιο της αρχικής τιμής ως κλασικά. Όπως και να ‘χει, είναι μια ιδιαίτερα ρομαντική πινελιά να βλέπουμε έναν ατμοσφαιρικό φίλο από τα -σχετικά- παλιά να επιστρέφει. Έστω, για περιορισμένες εμφανίσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store