Η Porsche διέλυσε το ρεκόρ της Audi στα SUV (+video)

Η Porsche αποκατέστησε την τάξη στα γρήγορα SUV, συντρίβοντας το ρεκόρ της Audi για τον ταχύτερο γύρο παραγωγής στο Nurburgring.

Το νέο ταχύτερο SUV όλων των εποχών στην «Πράσινη Κόλαση», είναι μια ειδική έκδοση της Cayenne Turbo Coupé. Προς το παρόν βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προπαραγωγής, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να γράψει Ιστορία στο Nordschleiffe. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει κυρίως πίσω, όπου διακρίνουμε τη διπλή αεροτομή και τις επίσης διπλές απολήξεις της εξάτμισης, στο κέντρο του προφυλακτήρα – όπου δεσπόζει ο διαχύτης. Τα ελαστικά Pirelli P Zero Corsa είναι ειδικά εξελιγμένα για τη συγκεκριμένη Cayenne και περιβάλλουν ζάντες 22 ιντσών, ενώ ο 4.0 V8 twinturbo διαθέτει επιπλέον 90 άλογα και 80 Nm σε σχέση με την απλή Turbo, φτάνοντας συνολικά τους 640 ίππους και τα 850 Nm.

Οι επιδόσεις είναι επιπέδου 911 GT3, καθότι τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3,4 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει στα 300 χλμ./ώρα. Αναβαθμίσεις φέρει επίσης στη μετάδοση και την ανάρτηση, αλλά λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στο λανσάρισμα του αυτοκινήτου. Ως στιγμής, μας αρκεί το ρεκόρ στο Nurburgring. Η εργοστασιακά βελτιωμένη Cayenne Turbo Coupé, με τον Lars Kern στο τιμόνι, γύρισε τα 21 χλμ. σε 7.38.9, κατεβάζοντας το χρόνο του Audi RS Q8 κατά σχεδόν 4 δλ. (7.42.2) – το οποίο είχε βελτιώσει το χρόνο της Mercedes GLC 63 S, το 2019, κατά 7 δλ.! Μέσα σε 2 χρόνια δηλαδή, η κορυφαία επίδοση για SUV παραγωγής στο ‘Ring έχει πέσει πάνω από 10 δλ.!

Η επίδοσης της Coupé «ματσάρει» αυτή της σημερινής BMW M5, μαζί με αυτές των Ferrari 458 Italia και Lexus LFA (όλα στην περιοχή του 7.38).

Get it on Google Play Download on the App Store