Η Supra «φορτώνει» την Cayman GT4 (+video)

Η Toyota Supra 5ης γενιάς ακόμα δέχεται επικρίσεις για τη συγγένεια με την BMW. Ουδείς όμως αμφισβητεί πως είναι ταχύτατη. Η Porsche Cayman GT4 το επιχείρησε – και μετάνιωσε.

Δείτε ακόμα: GR Yaris vs Supra: Ποιο κάνει κουμάντο στα Toyota;

Από πλευράς ονομαστικής ισχύος, η κορυφαία Cayman είναι πολύ κοντά στη Supra. Ο εξακύλινδρος boxer των 3.8 λίτρων αποδίδει 385 ίππους, τη στιγμή που ο 3λιτρος εν σειρά επίσης εξακύλινδρος της BMW παράγει 387 ίππους (σε κάποιες αγορές). Τα δυο τούρμπο που διαθέτει το βαυαρικό μοτέρ ωστόσο, αλλάζουν τις ισορροπίες. Το κουπέ της Toyota έχει στη διάθεσή του 500 Nm από τις 1.800 μέχρι τις 5.000 σ.α.λ., ενώ αυτό της Porsche 420 Nm στις 4.750-6.000 σ.α.λ. Βάλτε στην εξίσωση και τις ταχύτερες αλλαγές του 8τάχυτου αυτόματου της ZF, αντί των 6 χειροκίνητων σχέσεων της Cayman, και αντιλαμβάνεστε πως το μικρότερο βάρος της GT4 (1.380 αντί 1.520 κιλών) τα βρίσκει σκούρα απέναντι στη Supra.

Δείτε επίσης: Fiat Panda 4×4 «ανοίγει» με Porsche Taycan! (+video)

Η κεντρομήχανη διάταξη της Porsche, της επιτρέπει να φύγει καλύτερα στην εκκίνηση. Η χαρά όμως κρατά λίγα μέτρα. Με το που ο οδηγός της αλλάζει ταχύτητα, φαίνεται πως το 8άρι αυτόματο στη Supra θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην έκβαση της κόντρας. Το sportscar της Toyota δεν αργεί να περάσει μπροστά και να μείνει εκεί, μέχρι το πέρας της γραμμής των 400 μέτρων. Μια νίκη στα εκατοστά του δευτερολέπτου (12,51 αντί 12,56 δλ.), αλλά νίκη.

Get it on Google Play Download on the App Store