Η Toyota ετοιμάζει Prius GRMN με 300+ άλογα

To νέο Prius δεν είναι μόνο το πιο δυναμικό σχεδιαστικά, αλλά το ισχυρότερο και ταχύτερο μέχρι σήμερα. Με 220 ίππους από το plug-in υβριδικό του σύνολο, το MK5 ξεπερνά κατά 98 ολόκληρα άλογα το MK4 και καταφέρνει να πετυχαίνει επιδόσεις, που κοντράρουν το GR86! Κι αυτό είναι μόνο η αρχή για την Toyota, η οποία παρουσιάζεται πανέτοιμη να παρουσιάσει το πρώτο υβριδικό GRMN.

Σύμφωνα με το Best Car Web οι Ιάπωνες έχουν στα σκαριά την απόλυτη έκδοση του Prius, η οποία θα ακολουθεί τα χνάρια των GR Yaris και GR Corolla. To δημοσίευμα κάνει λόγο για τα παραδοσιακά προσόντα των ταχύτερων Toyota, ήτοι ενισχύσεις στο πλαίσιο, νέες αναρτήσεις, υψηλή ισχύ και τετρακίνηση. Το φημολογούμενο Prius GRMN πιθανότατα να υιοθετήσει την plug-in υβριδική κινητήρια μονάδα του RAV4 PHEV, αποτελούμενη από τον 2.5άρη τετρακύλινδρο και τον ηλεκτροκινητήρα. Λύση που μάλλον θα ακολουθηθεί λόγω περιορισμένης βελτιωσιμότητας του συστήματος στο Prius, που παράγει 220 ίππους από το συνδυασμό 2.0λιτρου βενζινοκινητήρα-ηλεκτρικού μοτέρ.

Αν επαληθευτεί η φήμη, τότε θα μιλάμε για ένα Prius 306 ίππων! Όχι απλά το ισχυρότερο μακράν στα χρονικά του Prius, αλλά και το πιο δυνατό ανάμεσα στις δημιουργίες της Gazoo Racing! Από θέμα επιδόσεων τώρα, θα πρέπει να περιμένουμε 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5,5 δλ. Χρόνος που απορρέει από τα 5,7 δλ. του RAV4 PHEV στην ίδια μέτρηση και που το ελαφρύτερο, αλλά και πιο αεροδυναμικό Prius GRMN, αναμφίβολα θα βελτιώσει όταν παρουσιαστεί, κάπου μέσα στο διάστημα τρίτου τριμήνου ’23 – αρχές 2024.

Get it on Google Play Download on the App Store