«Μουτρωμένο» το Audi A3 στον τάρανδο (+video)

Το νέο Audi A3 μπήκε στην κρησάρα των τριών διαδρόμων του km77.com, κάνοντας λίγο μούτρα αλλά ολοκληρώνοντας εν τέλει τη δοκιμασία της απότομης αλλαγής λωρίδας.

Δείτε ακόμα: Ταχύτερο από M235i το Mitsubishi L200 στον τάρανδο!

Η έκδοση που δοκιμάστηκε ήταν η 35 TFSI, με τον 1.500άρη τούρμπο των 150 ίππων και τροχούς διάστασης 225/40/18. Η πρώτη προσπάθεια έγινε με 75 χλμ./ώρα και με την δεύτερη τιμονιά, που σηματοδοτεί την είσοδο στον δεύτερο διάδρομο, το εμπρός μέρος του A3 έδειξε τη δυσαρέσκειά του παίρνοντας «παραμάσχαλα» δυο από τους τρεις εξωτερικούς κώνους, συν τον πρώτο εσωτερικό του τρίτου διαδρόμου.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Audi A3 Sportback 35 TFSI MHEV S tronic

Με 3 χλμ./ώρα λιγότερα, η συμπεριφορά του μικρομεσαίου Audi ήταν πολύ πιο συγκροτημένη. Άλλαξε με άνεση κατεύθυνση, έμεινε μακριά από τους κώνους ενώ και το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας παρενέβη ιδιαίτερα διακριτικά, βοηθώντας το αυτοκίνητο να ολοκληρώσει το πέρασμα κανονικά – όχι κοκαλώνοντας το, όπως σε άλλες περιπτώσεις. Μπορεί τα 72 χλμ./ώρα να είναι 5 χλμ./ώρα πίσω από τα 77, που θεωρούνται η βάση για τους Ισπανούς, ωστόσο το A3 αποδείχθηκε ταχύτερο από το VW Golf. Βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε πως το Golf (69 χλμ./ώρα) δοκιμάστηκε στην υβριδική του έκδοση, με ελαστικά 225/45/17 χαμηλής τριβής. Το SEAT Leon «έριξε» και στα δύο, με 75 χλμ./ώρα, όμως χρειάστηκε το πρόγραμμα Sport για να τα καταφέρει. Περιμένουμε τη Skoda Octavia, για να ολοκληρωθεί η τετράδα του VW Group.

Δείτε ακόμα: Πίσω από το Kia XCeed η Supra στον τάρανδο! (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store