Ποια είναι η νέα τάση tuning στην Ρωσία;

Η Ρωσία διακρίνεται για τις έντονες αντιθέσεις της. Από τη μία, κόσμος που κυκλοφορεί ακόμα με αυτοκίνητα που προέρχονται από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. Από την άλλη, η αστική τάξη και οι πλούσιοι απόγονοι των εκπροσώπων της με τα ανάλογα supercars. Κάπου στο ενδιάμεσο, αρχίζει να αναπτύσσεται μια διαφορετική τεχνοτροπία.

Δείτε ακόμη: Lada με μοτέρ από Lancia Delta Integrale πωλείται!

Τα παλιά ρωσικά αυτοκίνητα έχουν μπει στο στόχαστρο των νεαρών και εύπορων οδηγών, οι οποίοι τα αναβαθμίζουν και τα μετατρέπουν σε ρεσιτάλ «κιτς». Χαρακτηριστικές οι εικόνες των Lada Niva με τις 22άρες ζάντες. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν κοστίσει κοντά στις 36.000 ευρώ έκαστο για να βελτιωθούν, με το ένα εξ αυτών μάλιστα να ανήκει σε 15χρονο! Το πώς ένας ανήλικος διατηρεί στην κατοχή του και οδηγεί αυτοκίνητο (στα 18 επιτρέπεται η απόκτηση διπλώματος και στην Ρωσία), μπορεί να αποδοθεί στις γνωριμίες και το εκτόπισμα των γονεϊκών «πλατών».

Δείτε ακόμα: Mercedes 560SEC ή μεταχειρισμένο Lada Niva στα ίδια λεφτά;

Πέρα από τους τροχούς, τα Niva είναι βελτιωμένα και μηχανικά με τον αειθαλή 1.700άρη των 83 ίππων να αποκτά τουρμπίνα Garrett και να φτάνει κοντά στα 150 άλογα. Ανάλογες παρεμβάσεις σημειώνονται στο σύστημα εξαγωγής, τα φρένα και τις αναρτήσεις.

Στο εσωτερικό τα καθίσματα είναι από BMW, το τιμόνι από Mercedes, το σύστημα πολυμέσων θα ήθελε να προέρχεται από το πρώτο «The Fast and the Furious», ενώ έχουν προστεθεί επενδύσεις και στρώματα ηχομόνωσης, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα κύλισης και η ακουστική εμπειρία, έτσι ώστε να μην πάει χαμένο το πανάκριβο ηχοσύστημα.

Διαβάστε επίσης: Lada 500 ίππων «δίνει πόνο» σε Mercedes SLS AMG (+video)

Μάλιστα αυτή η τεχνοτροπία -το «καγκούρεμα» παλιών αυτοκινήτων και δη ρωσικών- αναπτύσσεται τόσο ραγδαία, που αποτέλεσε αντικείμενο ρεπορτάζ της εγχώριας τηλεόρασης.

Get it on Google Play Download on the App Store