Ποιο EV έχει τις 5πλάσιες πωλήσεις από τα υπόλοιπα;

Τα αποτελέσματα των πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξακολουθούν να γίνονται γνωστά τώρα που τελείωσε ο Μάιος, με ένα μοντέλο να έχει αποσπάσει τεράστια διαφορά από τα υπόλοιπα. Τα στοιχεία αφορούν το πρώτο 5μηνο του έτους και πιο συγκεκριμένα την αγορά της Αυστραλίας. Η χώρα από την Ωκεανία, δεν μπορεί να πει κανείς πως παίζει σημαντικό ρόλο παγκοσμίως αναφορικά με τις πωλήσεις EV, αλλά λαμβάνεται μια ιδέα για τον κατασκευαστή που πρωτεύει και το πόσο επηρεάζει τους καταναλωτές με τα προϊόντα του.

Το Νο.1 μοντέλο που έως τώρα έχει διαθέσει στην Αυστραλία για το 2022, 4.481 μονάδες είναι το Tesla Model 3. Μάλιστα, έχει περίπου 8πλάσιες πωλήσεις σε σχέση με το δεύτερο, που είναι το MG ZS EV με 579 πωλήσεις. Στη λίστα, ακολουθεί το Hyundai Kona με 472, η Mercedes-Benz ΕQA με 415 και το Polestar 2 με 361. Στην πραγματικότητα, όποια αγορά και αν κοιτάξετε, πολλά μοντέλα είναι τα ίδια, απλά αλλάζουν οι θέσεις. Συνήθως, όμως, στο 1-3, σχεδόν πάντα υπάρχει ένα Tesla.

Εν συνεχεία, στην 6η θέση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων για το πρώτο 5μηνο του 2022 στην Αυστραλία, βρίσκεται το Volvo XC40 Recharge (342), ακολουθούμενο από το Hyundai Ioniq Electric (335), την Porsche Taycan (260), το Kia EV6 (233) και τη Mercedes-Benz EQC (226). Όπως γίνεται αντιληπτό, η Mercedes διαθέτει δύο μοντέλα στην πρώτη 10άδα και η Hyundai άλλα τόσα. Μάλιστα, το Model 3 έχει τις 5πλάσιες πωλήσεις από όλα τα υπόλοιπα 9 της λίστας, κάτι που δείχνει την επιτυχία του από τότε που λανσαρίστηκε, αντιμετωπίζοντας τον ανταγωνισμό με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Get it on Google Play Download on the App Store