Ριζικά αλλαγμένο και SUV το επόμενο Opel Insignia

Ο δρόμος της επιβίωσης για τα άλλοτε δημοφιλή μεσαία οικογενειακά είναι ένας και μονής κατεύθυνσης: είτε αλλάζουν σε SUV, είτε «αλλάζουν». Το Ford Mondeo πρώτο διαπίστωσε του λόγου το αληθές, για να το ακολουθήσει το Opel Insignia.

Οι φήμες για μεταστροφή του γερμανικού liftback σε SUV κυκλοφορούν από το 2020, με το Auto Express να αναφέρει δια επισήμων χειλών πως η απόφαση πια είναι ειλημμένη. Ο αντιπρόεδρος σχεδίασης της Vauxhall, Mark Adams, δήλωσε με σαφήνεια: «Θα αντικαταστήσουμε το Insignia με κάτι άλλο, που σίγουρα δεν θα είναι σεντάν. Η κατηγορία των μεγάλων σεντάν αφορά ένα κομμάτι της αγοράς που ολοένα συρρικνώνεται». Με τι θα αντικατασταθεί; Ο Adams άφησε να εννοηθεί, αυτό που ξέρουμε εδώ και περίπου ένα χρόνο:  «Ψάχνουμε τη σωστή ισορροπία. Θέλουμε ο διάδοχος του Insignia να είναι ελκυστικός και φιλόδοξος. Γνωρίζουμε πως η δημοτικότητα των SUVs είναι τεράστια». Τι κάνει «νιάου-νιάου» στα κεραμίδια, κοινώς.

Το Insignia 3ης γενιάς θα αλλάξει εντελώς, αποκτώντας ξεκάθαρα crossover προσανατολισμό σε αμάξωμα και χαρακτήρα, επωφελούμενο από την πλατφόρμα eVMP του Groupe PSA. Κατά συνέπεια, θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα επόμενα Peugeot 3008/5008 και θα διαθέτει πλήρη γκάμα ηλεκτροποιημένων εκδόσεων, με plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά παράγωγα. Οι κινητήρες βενζίνης θα παραμείνουν, με τη μορφή των διαφόρων εκδοχών του 1.200άρη τρικύλινδρου τούρμπο, ωστόσο αυτοί του πετρελαίου κατά πάσα πιθανότητα θα χαιρετήσουν.

Crossover εκδόσεις είχαν και τα δύο προηγούμενα Insignia, ονόματι Country Tourer, οπότε τα εκτός δρόμου μονοπάτια δεν είναι άγνωστα στο γερμανικό μεσαίο. Αυτό που είναι, ωστόσο, άγνωστο αφορά την εμπορική τοποθέτηση του μοντέλου. Η Opel ήδη διαθέτει τα Mokka, Crossland και Grandland, με το τελευταίο να βρίσκεται πιο κοντά στη φιλοσοφία του Insignia. Το νέο SUV κατά πάσα πιθανότητα θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας και με κουπέ-SUV διαμόρφωση, στα πρότυπα του Peugeot 408. Τα renderings δείχνουν ένα σχέδιο που ενσωματώνει τις σχεδιαστικές αρετές του νέου Astra στο  «κορμί» του γαλλικού crossover, δημιουργώντας πολλές προσδοκίες για το τελικό αποτέλεσμα. 

Αναφορικά με το πότε θα εμφανιστεί, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για κάποια στιγμή μέσα στο 2024.

Get it on Google Play Download on the App Store