Τα Tesla πλέον θα βρίσκουν πάρκινγκ μόνα τους

Έχουμε καυστηριάσει πολλάκις την έφεση της αμερικανικής εταιρίας στις πομπώδεις δηλώσεις. Ειδικά το αφεντικό της -το οποίο μπαινοβγαίνει κατά βούληση στο Δ.Σ. και ανεβοκατεβάζει την μετοχή της εταιρίας με ποσταρίσματα στο Twitter- μόνο ότι δεν πάνε μόνα τους τα Tesla δεν είχε ισχυριστεί. Προσοχή στον χρόνο: «είχε». Πλέον το ακούσαμε και αυτό από τον Elon Musk.

Δείτε ακόμα: Mε 400 χλμ./ώρα τελική και 1.000 χλμ αυτονομία το νέο Tesla

O Αμερικανός enterpreneur και δισεκατομμυριούχος δήλωσε πως η νέα αναβάθμιση στην λειτουργία Summon (κάλεσμα) θα επιτρέπει στο Tesla σας «να βρίσκει μόνο του θέση πάρκινγκ και να σας ακολουθεί σαν σκυλάκι». Ότι δηλαδή θα μπορεί κάποιος να κατέβει στον προορισμό του, να προγραμματίσει το αυτοκίνητο και αυτό να κάνει μόνο του γύρες μέχρι να βρει θέση στάθμευσης! Μέχρι τώρα το «Summon» επέτρεπε την κίνηση εμπρός-πίσω για μερικά μέτρα, παρόμοια με το «Parking Assistant» που εισήγαγε η BMW στην σημερινή 5αρα. Επίσης, το Model S/Model 3/Model X θα μπορεί να ακολουθεί τον οδηγό του (το «σκυλάκι» που αναφέραμε) με το παρατεταμένο πάτημα του αντίστοιχου εικονιδίου στο smartphone. Την χρησιμότητα αυτής της λειτουργίας μόνο ο Musk την ξέρει, ωστόσο το αυτόματο παρκάρισμα αναμένεται να λύσει τα χέρια πολλών ανθρώπων. Αρκεί να λειτουργήσει, βέβαια, καθώς κάτι αντίστοιχο η Tesla υπόσχεται από το 2016.

Πλέον ο ιδιόρρυθμος ιδρυτής της ανακοίνωσε πως βρισκόμαστε 6 εβδομάδες μακριά από το λανσάρισμα της τεχνολογίας, η οποία θα είναι συμβατή με όσα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με την τελευταία έκδοση του συστήματος αυτόνομης κίνησης Autopilot, το V2+. Το ίδιο σύστημα που επικρίθηκε έντονα και συγκέντρωσε την χαμηλότερη βαθμολογία στις πρόσφατες δοκιμές του Euro NCAP, δηλαδή.

Διαβάστε επίσης: Η Tesla προσθέτει παιχνίδια Atari στο λογισμικό της! (+video)

Μελλοντικός στόχος του Musk είναι να μετατρέψει τα αυτοκίνητά του σε σύγχρονες εκδοχές του «Ιππότη της Ασφάλτου»: να κινούνται αυτόνομα, ακόμα και χωρίς την παρουσία ανθρώπου πίσω από το τιμόνι, και να πηγαίνουν όπου και όταν τα καλούν οι οδηγοί τους. Προς το παρόν έχει να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις και τον σκεπτικισμό των αρμοδίων οργάνων στις Η.Π.Α. τα οποία και θα υποβάλλουν στις ανάλογες δοκιμές το «Κάλεσμα».

Get it on Google Play Download on the App Store