Το νέο Mitsubishi Outlander «γονατίζει» (+video)

Η Mitsubishi εργάζεται εντατικά πάνω στην εξέλιξης της επόμενης γενιάς Outlander, με τα πλάνα από τις δοκιμές να φανερώνουν πως το αυτοκίνητο πραγματικά «γονατίζει» στα χέρια των οδηγών της ιαπωνικής φίρμας.

Με motto «δοκιμάζεται για να είναι σκληρό», το Outlander MK4 εμφανίζεται να στρίβει οριακά στο χώμα, να ντριφτάρει στο χιόνι, να βουτάει σε υδάτινα περάσματα και λάσπες, αλλά και να κινείται σε οβάλ πίστα (δυστυχώς όχι τέρμα γκάζι). Κοινώς, ένα αυτοκίνητο παντός καιρού.  Η 4η γενιά του μεσαίου SUV των «Τριών Διαμαντιών» θα είναι ολοκαίνουργια και θα βασίζεται σε πλατφόρμα της «τριανδρίας» Renault-Nissan-Mitsubishi. Λεπτομέρειες δεν έχουν διαρρεύσει, όμως το επικρατέστερο σενάριο θέλει μια παραλλαγή της CMF-C/D να αποτελεί το πάτωμα του νέου Outlander, μοιραζόμενο μηχανικά μέρη με τα Nissan Qashqai/X-Trail και Renault Kadjar.

Σχεδιαστικά θα αντλεί στοιχεία από το Engelberg Tourer concept που είδαμε στην έκθεση της Γενεύης πριν δυο χρόνια, με τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα και την χαρακτηριστική μάσκα Dynamic Shield να πρωταγωνιστούν, ενώ οι διαστάσεις αναμένεται να αυξηθούν. Η γκάμα θα διαθέτει πλήρες σετ κινητήρων, με την κυριότερη έκδοση να εξακολουθεί να είναι η PHEV (εδώ η αναλυτική δοκιμή), με το plug-in υβριδικό σύνολο να αναμένεται αναβαθμισμένο και την ηλεκτρική, αλλά και τη συνολική αυτονομία να αυξάνονται (στα 70 και 700 χλμ. αντίστοιχα, από 54 και 600 που δηλώνει η Mitsubishi σήμερα).

Για την πλήρη αποκάλυψη του νέου Outlander δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ, καθώς η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 16 Φλεβάρη.

Get it on Google Play Download on the App Store