Το Toyota GR Yaris πάει «πόλεμο»!

Η Toyota δεν σταματά να επισημαίνει την αγωνιστική καταγωγή του GR Yaris και τους δεσμούς με το WRC. Η έκδοση που θα κατέβαινε να υπερασπιστεί τα κεκτημένα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στο τέλος της χρονιάς, όμως τα οικονομικά προβλήματα ελέω πανδημίας θα αναγκάσουν την Gazoo Racing να αγωνιστεί την επόμενη σεζόν, με μια βελτιωμένη έκδοση του φετινού.

Δείτε ακόμα: GR Yaris ρίχνει καρότσα σε Civic Type R (+video)

Ευτυχώς, το αγωνιστικό pedigree και οι δυνατότητες του GR Yaris δεν θα πάνε χαμένα, καθώς οι Toyota Gazoo Racing Αυστραλίας και Neal Bates Motorsport ετοιμάζουν το AP4! Η κατασκευή του αυτοκινήτου ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, με χρήση εικονικής πραγματικότητας στο σχεδιασμό του εντυπωσιακού αμαξώματος και του αεροδυναμικού πακέτου. Τα βλέμματα κεντρίζουν τα φουσκωμένα φτερά, οι 18άρες ζάντες της OZ, οι αεραγωγοί στο καπό και αυτός στην οροφή και η μεγάλη αεροτομή.

Διαβάστε επίσης: Πισωκίνητο Toyota GR Yaris 1.000HP με μοτέρ Supra!

Η ομάδα του τέσσερις φορές πρωταθλητή Αυστραλίας Bates, θα συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα με δυο αυτοκίνητα, τα οποία ξεκίνησαν ως GR Yaris παραγωγής. Τεχνικές λεπτομέρειες δεν αποκαλύπτονται ακόμα, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε πολλά πάνελ από ανθρακόνημα (καπό, πόρτες, φουσκώματα, οροφή και αεροτομή τουλάχιστον) και τον 1.600άρη τρικύλινδρο τούρμπο στα 300 άλογα, με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος GR-FOUR και 6τάχυτου σειριακού, αντί χειροκίνητου στο κανονικό Yaris, κιβωτίου.

Δείτε ακόμα: «Χάζεψε» το δυναμόμετρο το Toyota GR Yaris (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store