Το VW Tiguan Coupe θα γυρίζει κεφάλια

Είναι ολοφάνερο πλέον πως το επόμενο βήμα στα crossover, αποτελείται από τα κουπέ SUV. Η κατηγορία που ξεκίνησε το 2008 από την BMW X6, σήμερα λειτουργεί ως πόλος έλξης για κατασκευαστές και αγοραστικό κοινό. Εξυπακούεται πως ένα μοντέλο με το βεληνεκές του VW Tiguan, δεν θα μπορούσε να μείνει χωρίς εκπροσώπηση.

Δείτε ακόμα: Έρχεται το «σκληρό» VW Golf GTI TCR (+video)

Το Βόλφσμπουργκ έχει ήδη κουπέ SUV, το Tayron X, αλλά μόνο για την αγορά της Κίνας. Η σπορ εκδοχή του Tiguan αντίθετα, βάζει στο μάτι την ευρωπαϊκή αγορά και συγκεκριμένα τα Audi Q3 Sportback, BMW X4 και Mercedes GLC Coupe. Σύμφωνα με πληροφορίες του κινεζικού Autohome, το Tiguan Coupe (που ενδέχεται να ονομαστεί X) κατά πάσα πιθανότητα θα βασιστεί στο 7θέσιο Allspace. Κάτι που σημαίνει πως μήκος και μεταξόνιο θα βρίσκονται στα ίδια επίπεδα, ήτοι 4.701 χλστ. και 2.787 χλστ. αντίστοιχα. Διαστάσεις που το τοποθετούν ανάμεσα στο Sportback και την X4. Βέβαια δεν αποκλείεται να βασίζεται στο πάτωμα του κανονικού Tiguan, κάτι που θα το καταστήσει εναλλακτική επιλογή στο Audi.

Σε κάθε περίπτωση, οι κινητήρες TSI και TDI θα αναλάβουν την κίνηση του γερμανικού SAV, με την τετρακίνηση να διατίθεται στις κορυφαίες εκδόσεις. Από πλευράς κιβωτίων, εξίσου γνώριμα στοιχεία: 6άρι χειροκίνητο και 7άρι DSG. Για τυχόν έκδοση R, όπως στο Tiguan, δεν υπάρχει ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται «πατημένο» το VW Tiguan R με 300 ίππους

Οι ψηφιακές απεικονίσεις του Kolesa.ru μας δίνουν μια πολύ ρεαλιστική άποψη για την τελική μορφή του Tiguan Coupe, με την οροφή κλασικά να χαμηλώνει στο πίσω μέρος και την πόρτα του πορτμπαγκάζ να δημιουργεί ένα είδος spoiler, ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα αντλούν επιρροές από το δυναμικό κουπέ σεντάν της VW, το Arteon. Στα τέλη του 2020 – αρχές του ’21 περιμένουμε την επίσημη πρεμιέρα.

 

Get it on Google Play Download on the App Store