Toyota Supra του ’93 κοστίζει σχεδόν όσο 2 νέες!

Η Toyota Supra MK4 είναι ένα μοντέλο που δεν πρόκειται ποτέ να σβήσει από το μυαλό των εραστών της αυτοκίνησης. Ασχέτως του πόσο καλή και γρήγορη είναι η διάδοχός της, το αυτοκίνητο που έκανε παγκόσμιο το όνομα «Supra» θα συγκαταλέγεται ες αεί στο τετράτροχο «Πάνθεον». Κάτι που αποτυπώνεται γλαφυρά στις τιμές.

Διαβάστε επίσης: Διαφήμιση Toyota Supra του ’93 βαστάει μέχρι σήμερα!

Οι Supra 4ης γενιάς είναι από τα πιο ακριβά μεταχειρισμένα, ξεπερνώντας στις περισσότερες των περιπτώσεων κατά πολύ το κοστολόγιο της σημερινής. Ας δούμε την κατακόκκινη (Renaissance Red) της Streetside Classics, που είναι και επετειακή έκδοση για τα 15 χρόνια του μοντέλου. Μας έρχεται από το 1993 και έχει διανύσει μόλις 58.704 χλμ. Για την κατάσταση, βλέπετε. Αστραφτερή, αψεγάδιαστη, με τις ζάντες ακόμα ακόμα να μην εμφανίζουν ίχνος γρατζουνιάς. Σημειωτέον, είναι οι πρώτες τοποθέτησης. Τα ελαστικά 235/45 εμπρός και 255/40 πίσω έχουν αλλαχτεί (αυτό έλειπε).

Δείτε ακόμα: Toyota Supra 1.050 ίππων με ελληνική υπογραφή! (+video)

Κάτω από το καπό συναντάμε τον θρύλο. Ο 2JZ-GTE εξακύλινδρος σε σειρά twinturbo 3.0λιτρος, που στέλνει 330 ίππους και 441 Nm στους πίσω τροχούς μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 4,6 δλ. και η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Αν αντιπαραθέσουμε τις επιδόσεις της MK5 (0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δλ., τελική επίσης περιοριζόμενη στα 250 χλμ./ώρα), βλέπουμε πως η MK4 στέκεται μια χαρά. Εκεί που κυριολεκτικά ξεφεύγει, είναι στην τιμή.

Δείτε επίσης: H παλιά Toyota Supra κόντρα στην καινούργια! (+video)

Στις Η.Π.Α. μια 3.0λιτρη Supra με τις ζελατίνες ξεκινά από τις 50.990 δολάρια. Αυτή που βλέπουμε στις φωτογραφίες, κοστίζει 92.995 δολάρια! Σχεδόν τα διπλά από μια ολοκαίνουργια δηλαδή. Μάλιστα, είναι από τις σχετικά προσιτές καθώς έχουμε δει αντίστοιχης χρονολογίας Supra -αλλά με ακόμα λιγότερα χιλιόμετρα- να πωλούνται για περισσότερες από 100.000!

Get it on Google Play Download on the App Store