Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Toyota Corolla

Αν υπάρχει ένα Toyota που συναγωνίζεται σε επίπεδα προσμονής την νέα Supra, αυτό δεν είναι άλλο από το ολοκαίνουργιο Corolla. Σιγά-σιγά φτάνουμε προς το τέλος της διαδρομής, καθότι η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε πως ξεκίνησε η συναρμολόγηση της 12ης γενιάς του παγκόσμιου best seller της.

Δείτε ακόμα: Πόσο γρήγορο είναι στο 0-100 το νέο Toyota Corolla; (+video)

Το χάτσμπακ και η Touring Sports έκδοση θα κατασκευάζονται στην γραμμή παραγωγής του Ντέρμπισαϊρ, στην Αγγλία, ενώ η all time classic σεντάν θα μας έρχεται από το Αριφιγιέ της γειτονικής Τουρκίας. Το νέο Corolla είναι το πρώτο μοντέλο της Toyota στην Ευρώπη που θα προσφέρεται με την επιλογή δύο υβριδικών κινητήρων: τον αναβαθμισμένο 1.800αρη των 122 ίππων, που γνωρίζουμε από το C-HR και κατασκευάζεται στην Βόρεια Ουαλία, αλλά και τον ολοκαίνουργιο 2λιτρο των 180 ίππων, ο οποίος θα αποτελέσει την βάση για την «καυτή» έκδοση με τα σήματα GRMN.

Διαβάστε επίσης: Νέο πισωκίνητο Toyota Mark X GRMN με 318 άλογα

Οι πρώτες παραγγελίες θα μπορούν γίνουν από τον Φλεβάρη και έπειτα, όταν και θα ξεκινήσει η διάθεση του ιαπωνικού μικρομεσαίου. Στην Ελλάδα το περιμένουμε τον Μάρτιο, με τις πρώτες παραδόσεις να ακολουθούν λίγο καιρό αργότερα.

Get it on Google Play Download on the App Store