Η Bugatti Chiron έχει τα 420 χλμ./ώρα «για πλάκα» (+video)

Αν και όλη η ουσία γύρω από την ύπαρξη της Chiron αφορά την ταχύτητα, η Bugatti αποφεύγει τεχνηέντως τις συζητήσεις γύρω από το θέμα. Βοήθησε και το γεγονός ότι το Koenigsegg Agera RS «έπιασε» 457,3 χλμ./ώρα και διέλυσε την επίδοση του γαλλογερμανικού hypercar στο 0-250-0 χλμ./ώρα κατά 5 δλ.

Δείτε ακόμα: Πώς να κάνεις την Bugatti Veyron σου πισωκίνητη (+video)

Είναι χαρακτηριστικό πως ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της Bugatti, Stephan Winkelmann, φάσκει και αντιφάσκει επί του ζητήματος. Αρχικά είχε δηλώσει πως η Chiron είναι το πιο ολοκληρωμένο hypercar και δεν ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την τελική ταχύτητα, στην συνέχεια παραδέχτηκε πως τα 483 χλμ./ώρα (300 μίλια/ώρα, η ένδειξη στην οποία τερματίζει το κοντέρ της) είναι -προς το παρόν- άφταστα λόγω έλλειψης των κατάλληλων ελαστικών και στο τέλος είπε απλά: «δεν ξέρω πού μπορεί να φτάσει με την αφαίρεση του ηλεκτρονικού περιοριστή και όταν κάποια στιγμή κατασκευαστούν τα κατάλληλα ελαστικά».

Διαβάστε επίσης: Ιδού η νέα Bugatti Divo των 1.500 ίππων (+video)

Όπως και να ‘χει, η Chiron μπορεί να φτάσει στα όρια του κόφτη τελικής με συνοπτικές διαδικασίες. Πού βρίσκεται αυτός; Στα 420 χλμ./ώρα! Μάλιστα. Εκεί που άλλα αυτοκίνητα περιορίζονται στα 250 ή -το πολύ- στα 350 χλμ./ώρα (οι περισσότερες «μεγάλες» Brabus είναι αυτής της τεχνοτροπίας), η Chiron χρειάζεται ηλεκτρονικό δεσμώτη τελικής 20 χλμ πάνω από τα 400 χλμ./ώρα! Και στο παρακάτω video βλέπουμε το πόσο άνετα φτάνει και νιώθει σε ταχύτητες τέτοιου επιπέδου.

Get it on Google Play Download on the App Store