«Ματσάρα» μεταξύ i30 N και Civic Type R (+video)

Λίγα μπροστοκίνητα μπορούν να ισχυριστούν πως έχουν ελπίδες να νικήσουν το Honda Civic Type R σε κόντρα. Βάσει αριθμών επιταχύνσεων 0-100 χλμ./ώρα, μόνο τα Ford Focus STRenault Megane RS Trophy και το άρτι αφιχθέν VW Golf GTI Clubsport στέκονται (όλα στην περιοχή των 5,7-5,8 δλ., όπως και το «Τάπερ»). Το μόνο ταχύτερο είναι το  MINI John Cooper Works GP, με 5,2 δλ.

Δείτε ακόμα: Άγριες κόντρες με Civic Type R, MINI GP, i30 N, Focus ST

Πλέον, στο κλειστό αυτό λόμπι συγκαταλέγεται και το ανανεωμένο Hyundai i30 N Performance των 280 ίππων, που σε συνδυασμό με το νέο 8άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη κατεβαίνει στα 5,9 δλ. Το προηγούμενο, ήταν για 1 δέκατο πάνω από τα 6 δλ. Έχει δώσει πολλές μάχες με το Type R, στις οποίες έχει ηττηθεί. Βασικά, για να έχει ελπίδες το i30 N Performance των 275 ίππων και το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, θα πρέπει κάτι να μεσολαβήσει. Μια κακή εκκίνηση από πλευράς Civic, κάποια αργή αλλαγή, μια οποιαδήποτε αναποδιά για το ιαπωνικό mega hatch.

Δείτε επίσης: Η 911 Carrera S συνετίζει τις Corvette και Supra (+video)

Η υπεροχή του 2λιτρου VTEC Turbo είναι καθολική έναντι του επίσης 2λιτρου T-GDI. 320 άλογα αντί 275 και 400 Nm αντί 353. Τότε πώς βλέπουμε το Hyundai να είναι μπροστά στο κεντρικό καρέ; Ακριβώς γιατί ο οδηγός του πραγματοποίησε εξαιρετική εκκίνηση, σε αντίθεση με αυτόν του Type R που τα βρήκε σκούρα με το σπινάρισμα. Κατάφερε το αουτσάιντερ να μείνει μπροστά μέχρι το τέλος, ή έκανε ντεμαράζ το φαβορί και το άφησε να χαζεύει την φτερούγα και τις 3 εξατμίσεις του;

Δείτε ακόμα: RS 3 716 ίππων «κολλάει» στην 911 Turbo S (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store