Το Toyota Yaris Cross στο στοιχείο του (+video)

Η crossover εκδοχή του νέου Toyota Yaris αναμένεται να προκαλέσει ταραχή στην κατηγορία των μικρών SUVs. Σήμερα, έχουμε την ευκαιρία να το δούμε στο στοιχείου του – δηλαδή, την κίνηση εκτός δρόμου και τα περιπετειώδη περάσματα.

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε το νέο Toyota Yaris Hybrid

Το Yaris Cross τίθεται ευθέως αντιμέτωπο με τα  Nissan JukeRenault Captur, Hyundai Kona και Ford PumaΒασίζεται στην πλατφόρμα GA-B και είναι μεγαλύτερο σε όλες τις διαστάσεις, συγκριτικά με το νέο Yaris. Το μήκος φτάνει στα 4.180 χλστ. (+240 χλστ., εκ των οποίων τα 60 στον εμπρός και τα 180 στον πίσω πρόβολο), το πλάτος στα 1.765 χλστ. (+20 χλστ.) και το ύψος στα 1.560 χλστ. (+90 χλστ.). Το μόνο που παραμένει απαράλλαχτο είναι το μεταξόνιο, στα 2.560 χλστ.

Την κίνησή του αναλαμβάνει το νέο υβριδικό σύνολο Dynamic Force, που συνδυάζει τον νέο 1.500άρη βενζινοκινητήρα 91 ίππων και 120 Nm ροπής κύκλου Attkinson με ηλεκτρικό μοτέρ 80 ίππων και 141 Nm, αποδίδοντας συνολικά 116 ίππους. Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία του ανταγωνισμού, που είναι μπροστοκίνητος, το Yaris Cross στέλνει την ισχύ σε όλους τους τροχούς.

Δείτε ακόμα: Βελτιωμένο Toyota Yaris Cross έτοιμο για ράλλυ

Το σύστημα τετρακίνησης AWD-i κατανέμει τη ροπή στον πίσω άξονα κατά την εκκίνηση και την επιτάχυνση. Σε κανονικές συνθήκες, το Yaris Cross χρησιμοποιεί τους εμπρός τροχούς, αλλά όταν ανιχνευτούν συνθήκες χαμηλού συντελεστή πρόσφυσης, ενεργοποιείται αυτόματα η τετρακίνηση. Πέραν του Normal, υπάρχουν επίσης οι λειτουργίες Mud & Sand (για κίνηση σε ολισθηρά και ημιβαλτώδη εδάφη) και Rock & Dirt (για χώμα και πετρώδεις περιοχές).

Δείτε επίσης: Η Toyota Supra σε κατάσταση WRC! (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store