Υβριδικός χείμαρρος το VW Touareg R (+video)

Μέσα στον καταιγισμό παρουσιάσεων μοντέλων R από τη VW και τον ντόρο γύρω από το επερχόμενο Golf, πολλοί ξεχνούν πως το μεγάλο αφεντικό της γκάμας είναι το Touareg. Plug-in υβριδικό μεν, 462 ίππων και 700 Nm ροπής δε.

Δείτε ακόμα: Με το γκάζι στο πάτωμα το νέο VW Tiguan R (+video)

Ο «πολιορκητικός κριός» από το Βόλφσμπουργκ συνδυάζει έναν 3λιτρο twinturbo V6 TSI 340 ίππων, με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 136 ίππων. Η ισχύς μεταφέρεται για πρώτη φορά σε υβριδικό VW στους τέσσερις τροχούς, μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και συστήματος τετρακίνησης 4Motion, με κεντρικό Torsen διαφορικό. Αναλόγως συνθηκών, το ποσοστό της ροπής στον εμπρός άξονα δύναται να φτάσει το 70% και στον πίσω το 80%.

Δείτε επίσης: 347 χλμ./ώρα με VW Golf R 740 ίππων! (+video)

To Touareg R, παρά τους 2+ τόνους του, επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 5,3 δλ., στα 200 χλμ./ώρα σε 18,9 δλ. και περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Τιμές κατανάλωσης δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα οι Γερμανοί, ωστόσο το ίδιο σύνολο στην αναλόγων διαστάσεων και βάρους Bentley Bentayga καταναλώνει 2,94 λίτρα/100 χλμ. Οπότε, λογικά, και το κορυφαίο Touareg κάπου εκεί κυμαίνεται. Αρωγός σε αυτό, η δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με το ρεύμα έως τα 140 χλμ./ώρα και για μέχρι 48 χιλιόμετρα. Εδώ πάντως, θα το δούμε να καταναλώνει φουλ καύσιμο και να πηγαίνει τέρμα γκάζι.

Get it on Google Play Download on the App Store