Ζωγραφίζουν οι Alfa Giulia και Stelvio QV (+video)

Τα αυτοκίνητα της Alfa Romeo έχουν χαρακτηριστεί ως «τέχνη σε τροχούς». Και οι Ιταλοί, κάτι τέτοια κομπλιμέντα τα παίρνουν σοβαρά. Εξ ου και το νέο διαφημιστικό σποτ της Alfa, που επικεντρώνεται στις καλλιτεχνικές ανησυχίες των κορυφαίων Giulia και Stelvio.

Δείτε ακόμα: Η Alfa Romeo Stelvio QV «σκιάζει» το Viper! (+video)

Οι δυο Quadrifoglio Verde ζωγραφίζουν, αλλά όχι με σημάδια ελαστικών όπως είθισται σε ανάλογα video. Οι Ιταλίδες σχηματίζουν το θυρεό της μιλανέζικης φίρμας και το τετράφυλλο των εκδόσεων QV, με τις φαντασμαγορικές πινελιές που καταθέτουν τα πίσω φανάρια τους. Το σποτ τιτλοφορείται «Έλεγχος» και εστιάζει στη δυναμική συμπεριφορά των  δυο Alfa, οι οποίες χάρις στο σετάρισμα πλαισίου-ανάρτησης-ηλεκτρονικών μπορούν να εκτελούν με ακρίβεια τις εντολές του οδηγού και, κυριολεκτικά, ζωγραφίζουν!

Διαβάστε επίσης: Τι ήταν ο Twin Spark κινητήρας της Alfa Romeo;

Αμφότερες κινούνται από τον 2.9 V6 twinturbo, με απόδοση 510 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και 600 Nm στις 2.500 σ.α.λ., σε συνεργασία με 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Ο τρόπος που η ισχύς φτάνει στο οδόστρωμα, όμως, είναι θεμελιωδώς διαφορετικός. Η Giulia είναι πισωκίνητη, τη στιγμή που η Stelvio χρησιμοποιεί και τους τέσσερις τροχούς. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που, παρά το μεγαλύτερο βάρος, το SUV μένει πολύ κοντά στο σεντάν στο 0-100 χλμ./ώρα (3,8 δλ. η Stelvio, 3,7 δλ. η Giulia). Στην τελική ταχύτητα πάντως, η Giulia σταματά να επιταχύνει αρκετά αργότερα (307 χλμ./ώρα αντί 283).

Δείτε ακόμα: Η Alfa Romeo Giulia QV συναντά την 2000 GTV (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store